Palliantie stimuleert innovaties voor kwaliteitsverbetering, met name van lichamelijke, psychische, sociale of spirituele aard. Binnen dit thema past een breed scala aan onderzoek met als doel de implementatie van resultaten. Met het Kwaliteitskader palliatieve zorg als basis zullen interventies hun weg in de praktijk vinden en in onderwijscurricula worden opgenomen.

Uitgelicht

Projecten over zorginnovatie en kwaliteit

Een overzicht met projecten op het gebied van zorginnovatie en kwaliteit die vanuit het ZonMw-programma Palliantie. Meer dan zorg worden gefinancierd.

Projecten zorginnovatie en kwaliteit

Overzicht projecten op hoop

Een overzicht van alle projecten die te maken hebben met hoop in de palliatieve zorg binnen het programma ZonMw programma Palliantie.

Overzicht projecten

Kwaliteitskader en hoop

In het Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland staan hoop (en wanhoop) bij de patiënt en diens naasten benoemd als een thema waar de zorgverlener aandacht voor dient te hebben.   

Hoop in 3 verschillende situaties

Naar zinniger zorg voor mensen met kanker

'In de oncologische zorg zitten artsen vaak lang in de ‘behandelmodus. Daardoor komt de palliatieve fase pas laat ter sprake tussen arts en patiënt.' Nicolette Huiskes (Zorginstituut Nederland) vertelt over het project ‘Zinnige zorg in de laatste levensfase bij mensen met long- of darmkanker’.

Nicolette Huiskes over zinnige zorg

Website voor meetinstrumenten

Er is grote behoefte aan gevalideerde meetinstrumenten voor de palliatieve zorg. Vanuit een systematische literatuuronderzoek naar instrumenten voor palliatieve zorg zijn 29 meetinstrumenten in kaart gebracht. De resultaten zijn voor iedereen beschikbaar. 

Project: Inventarisering en selectie van meetinstrumenten

Parelproject: PaTz-groepen

Afbeelding van parel

PaTz-groepen leveren betere samenwerking op en eerdere palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Het vormt het antwoord op de versnippering van de palliatieve thuiszorg. Het PaTz-project heeft een ZonMw Parel ontvangen.

Naar de Parel PaTz

Actueel

Wil je aan de slag met e-health in jouw zorgorganisatie, maar weet je nog niet precies hoe?

De visievorming subsidie uit de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) is speciaal bedoeld voor zorgroganisaties die aan de slag willen met e-health, maar nog geen plan hebben. Met deze kleinere subsidie krijg je de mogelijkheid om eerst een gedegen visie te vormen, voordat je gaat opschalen. Zo kun je de mogelijkheden ontdekken op het gebied van e-health voor jouw zorgorganisatie.

Nieuws

Wil je e-health opschalen in jouw zorgorganisatie maar twijfel je over jouw projectidee?

Met de quickscan leg je vrijblijvend je projectidee of plan voor aan RVO. Zij toetsen of jouw plan aansluit bij de doelstellingen van de regeling. Vervolgens neemt één van de adviseurs contact met je op en krijg je een advies over de verdere ontwikkeling van jouw plan. Zo ontdek je snel of het zinvol is om jouw plan verder uit te werken tot een aanvraag.

Nieuws

Implementatie- en opschalingscoaching ronde 8 open, dien nu in!

Na alweer zeven succesvolle rondes van de regeling voor Implementatie- en opschalingscoaching, staat de achtste ronde inmiddels open. Het doel van de regeling is hetzelfde gebleven: een bijdrage leveren aan het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van goede zorginnovaties. Kan deze regeling jouw organisatie verder helpen? Dien dan nu een aanvraag in! De deadline voor het indienen van je aanvraag is maandag 26 september om 14.00...

Nieuws
Toon meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website