Projectomschrijving

In dit project wordt een multidisciplinaire richtlijn ontwikkeld voor palliatieve zorg bij verpleeghuisbewoners met dementie. Belangrijke aspecten die worden onderzocht zijn de effecten van de zorg en de factoren die samenhangen met vroegtijdig plannen en inzetten van deze zorg.
 
Er wordt gebruik gemaakt van kwantitatieve data verzameld in het onderzoek ‘Zorg bij Dementie’. Deze data wordt aangevuld met de perceptie van verpleegkundigen / verzorgenden. Het project omvat  literatuuronderzoek voor een brede basis van de richtlijn. Naast de kwantitatieve analyses worden er interviews gedaan met familieleden, verzorgenden en artsen van overleden verpleeghuisbewoners met dementie.
Het project gaat duidelijkheid geven over de mate waarin palliatieve zorg wordt gegeven aan bewoners met dementie en  welke invloed dit heeft op de kwaliteit van sterven en de tevredenheid van de familie met de levenseindezorg. Vervolgens wordt een multidisciplinaire richtlijn voor vroegtijdige planning en inzet van palliatieve zorg bij dementie ontwikkeld.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website