Projectomschrijving

In Nederland zijn ongeveer 600.000 mensen mantelzorger voor een naaste die palliatief behandeld wordt, en dus niet meer kan genezen. Een groot aantal van deze mantelzorgers (39%) voelt zich (zwaar) belast. Het is belangrijk dat mantelzorgers voor zichzelf kunnen uitdenken wat zij kunnen en willen doen in de zorg, bijvoorbeeld hoe mantelzorg te combineren met andere zorgtaken binnen het gezin of werk. Ook is het van belang dat zij leren om hun grenzen te bewaken en om hulp te vragen wanneer dit nodig is.

Doel

Het doel van dit project is om mantelzorgers te leren om hun eigen regie te pakken en betere keuzes te maken. Dit project is erop gericht om mantelzorgers in palliatieve zorg te ondersteunen bij dit leerproces.

Beoogd resultaat

We ontwikkelen een eHealthapplicatie, een programma te gebruiken op de computer of smartphone, en maken deze beschikbaar. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de eindgebruikers (de mantelzorgers) en alle betrokken partijen bij het aanbieden van de applicatie, zoals zorgprofessionals, eHealthaanbieders en mantelzorgorganisaties.

Bekijk de tool

In de media

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website