Projectomschrijving

Welzijn Bloemendaal en Regionale Stichting WonenPlus hebben met succes Welzijn op recept geïmplementeerd in HOED Overveen en Huisartsenpraktijk Bloemendaal en Monnickendam.

Resultaat

De 3 huisartsenpraktijken hebben 39 welzijnsrecepten uitgeschreven, waarbij 23 deelnemers gematcht zijn met een welzijnsinterventie en ook daadwerkelijk zijn gaan deelnemen aan een welzijnsactiviteit. Door deelname aan Welzijn op recept voelen mensen zich beter en gezonder, krijgen zij meer zelfvertrouwen en hebben zij weer een doel in het leven. In de evaluatieve gesprekken met de deelnemers werden deze resultaten niet zo verwoord, maar illustratief is de volgende reactie van één van de deelnemers op de vraag wat Welzijn op recept heeft opgeleverd: 'Jazeker, ik neem deel aan zoveel mogelijk activiteiten en ben ook moderner geworden door mijn haren anders te laten knippen en andere meer verzorgde kleding te dragen.'

Vervolg

De 2 WonenPlus-organisaties en de 3 huisartsenpraktijken hebben door hun positieve ervaringen besloten door te gaan met Welzijn op recept, de interventie verder te ontwikkelen en uit te dragen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website