Projectomschrijving

GENERO verbetert ouderenzorg via toepassing van positieve onderzoeksresultaten. Met 40 partners werken we aan KETENZORG VOOR OUDEREN. In Nieuwe Waterweg Noord werken huisartsen, gemeenten, ziekenhuis, welzijn, thuiszorg, V&V, ouderenorganisaties aan realisatie van samenhangende en proactieve ouderenzorg bij 20 huisartspraktijken, volgens het Walchers integrale zorgmodel.

Doelgroep

Kwetsbare ouderen na ontslag uit het ziekenhuis.

Doel

Kwetsbare ouderen na ziekenhuisopname weer goed in de thuissituatie te laten landen, met behoud van zelfredzaamheid en verbeteren van  transmurale zorg.

Opbrengst

De Transmurale Zorgbrug, de Transmurale Ouderenzorg

Werkwijze

TRANSMURALE ZORGBRUG
De regio rond het IJsselland Ziekenhuis implementeert de Transmurale Zorgbrug. Doel is kwetsbare ouderen na ziekenhuisopname te begeleiden naar de thuissituatie. Verbindende schakel tussen ziekenhuis en thuis is de wijkverpleegkundige.
TRANSMURALE OUDERENZORG
De regio Boven de Westerschelde wil de transmurale zorg voor kwetsbare ouderen verbeteren, d.m.v. de combinatie van drie NPO-modellen: Transmurale Zorgbrug, Zorgprogramma voor Preventie en Herstel en het Walchers Integrale Zorgmodel (screening in huisartsenvoorziening).

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website