Het Programma 'Palliantie. Meer dan zorg' is in afronding en heeft in de afgelopen 5 jaar veel mooie resultaten opgeleverd voor het palliatieve zorgveld. Lees hier alles over wat het programma heeft bereikt, de resultaten uit projecten en hoe deze worden ingezet in onderzoek, onderwijs en zorgpraktijk.

Uitgelicht

Vernieuwde projectenwaaier Palliantie. Meer dan zorg

Projectenwaaier op smartphone

Bekijk nu meer dan 70 projecten van het programma 'Palliantie. Meer dan zorg' in onze projectenwaaier. Een handig overzicht met per project een korte omschrijving, de doelgroep en de resultaten. Zie direct welke projecten voor u relevant zijn.

Bekijk de projectenwaaier

Handreiking praktische handvatten palliatieve zorg

De belangrijkste aanbevelingen voor verzorgend en verplegend personeel zijn nu beschikbaar in de Handreiking Praktische handvatten voor palliatieve zorg bij mensen met dementie in tijden van COVID-19.

Bekijk de handreiking

Oog voor Naasten-methodiek in 8 zorginstellingen

Noeska Schrijver met document van de methodiek in handen

De ontwikkelde methodiek voor systematische voor- en nazorg in verpleeghuizen en ziekenhuizen is met succes geïmplementeerd. 'Dat de methodiek waardevol is hoor je meteen als je naasten spreekt'.

Interview met Noeska Schrijver en Yvette van der Linden

Actueel

Vernieuwd projectenoverzicht palliatieve zorg

Bekijk meer dan 70 projecten van het programma 'Palliantie. Meer dan zorg' in onze projectenwaaier. Een handig overzicht met per project een korte omschrijving, de doelgroep en de resultaten. Zie direct welke projecten relevant zijn voor u.

Projectenwaaier op smartphone
Pagina

UMCG borgt zingevingsgesprekken al in 10 afdelingen

In het ZonMw-Parelproject ‘Als niet alles is wat het lijkt’ speelde een digitale leerwerkplek een belangrijke rol. Het is inmiddels een onmisbaar hulpmiddel in het borgen van een nieuwe zingevingsaanpak in het UMCG. Sectordirecteur Hayo Schultink: ‘De organisatie moet het zélf willen.’

Portretfoto van Hayo Schultink
Hayo Schultink
Nieuws

Tips over borgen uit Palliantieprojecten

In de Palliantieprojecten wordt veel ervaring opgedaan met de implementatie en borging van nieuwe werkwijzen in de palliatieve zorg. Bij afronding van de projecten vragen wij in het eindverslag aan de projectleiders welke lessen zij geleerd hebben en welke tips zij hebben voor andere projectleiders. Hier delen wij deze lessen en tips graag met jullie!

Projectleiders zitten in een zaal tijdens bijeenkomst
Nieuws

9 praktijkprojecten rond palliatieve zorg bij een verstandelijke beperking

Nog niet zo heel lang geleden was er voor mensen met een verstandelijke beperking amper palliatieve zorg beschikbaar. Inmiddels is de situatie een stuk beter. Toch leven er binnen organisaties nog vragen hoe deze zorg in de praktijk te borgen is. Een ‘gereedschapskist’ moet uitkomst bieden.

Logo van gereedschapstool palliatieve zorg
Nieuws
Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Toon alle agenda-items
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website