Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

TAS: Thuis-Actief-Samen is gestart in Coronatijd. Voor ouderen die de deur niet uit konden hebben we activiteitentasjes gemaakt welke met een praatje aan de deur door wijkwerkers en vrijwilligers zijn afgeleverd.

Het succes was zo groot dat we het project willen verduurzamen, vooral ook buiten Coronatijd, voor de doelgroep ouderen die niet in staat is de deur uit te gaan door fysieke of mentale beperkingen.

Ouderen melden zichzelf of worden door intermediairs aangemeld. Na een intake wordt er een vrijwilliger gekoppeld die of activiteitentasjes aflevert, al dan niet met een praatje of die samen met de persoon een activiteit aan huis gaat doen, zo nodig Coronaproof.

Intermediairs zijn huisartsen, thuiszorgorganisaties, informele organisaties, ziekenhuis etc. etc.

De inzet thuis kan tijdelijk zijn, maar ook langdurig. Deelnemers zullen steeds gestimuleerd worden om naar collectieve activiteiten in de stad te gaan.

Voor de inhoud van de tasjes werken we zoveel mogelijk samen met ondernemers in de stad die de inhoud sponsoren of tegen een lagere prijs leveren.

De bij het project aangesloten vrijwilligers worden begeleid door Farent en worden getraind in kennis over eenzaamheid, dementie, psychische kwetsbaarheid etc.

We willen de subsidie gebruiken als investering om het project stevig neer te zetten, zodat we het na de subsidieperiode met reguliere middelen voort kunnen zetten.

We hebben alle steun van de locale coalitie een tegen eenzaamheid waarvan een aantal leden mede de projectgroep zullen vormen.

Voor meer informatie, zie bijlage.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website