Projectomschrijving

Bewegen combineren met ontmoeten en een goed gesprek op een 'kletsbenkske'; dat is de kern van dit project. In de gemeente Landerd staan diverse bankjes waarop mensen kunnen rusten tijdens een wandeling. We leggen deze plekken vast in een wandelroute en creëren waar nodig nieuwe rustplekken met bankjes. We stimuleren mensen om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen en met elkaar in gesprek te gaan. We helpen ze hierbij een handje door gespreksonderwerpen aan te dragen. Dit kunnen dialectwoorden of gezegden zijn die op de bankjes staan, maar ook een gesprek over bezienswaardigheden in de directe omgeving.

De wandelingen met bijbehorende gespreksonderwerpen worden vastgelegd in een flyer zodat er zowel georganiseerd als ongeorganiseerd gewandeld kan worden.
We richten ons op mensen met een risico op eenzaamheid (bijvoorbeeld ouderen of inwoners met een lichamelijke beperking), die normaal gesproken niet ver kunnen wandelen. We betrekken ze ook bij het hele proces.

Er is een handboek beschikbaar van het project In beweging door kletsbenkskes. Voor meer informatie of vragen kun u contact opnemen met mevrouw Van Donzel-van Dijk via c.van.donzel@ggdhvb.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website