Projectomschrijving

Elke dag zijn verpleegkundigen en verzorgende bezig met het ondersteunen van de ADL zorg aan cliënten. Niet voor niets wordt deze zorg ook wel essentiële zorg genoemd. Het is immers de zorg die door cliënten als meest belangrijk wordt ervaren. Activiteiten die hieronder vallen zijn onder meer: hulp bij wassen en aankleden en ondersteuning bij eten en drinken en bij bewegen.

Voortbouwen op Basic Care Revisited

In 2014 initieerden we het Basic Care Revisited (BCR) programma om meer wetenschappelijke kennis te generen over de ADL-activiteiten. De huidige projectaanvraag borduurt voort op het BCR-programma en werkt daarmee aan de onderbouwing van het verpleegkundig en verzorgend evidence based handelen bij ADL.

Twee delen

Het project bestaat uit 2 delen. Deel A is de uitbreiding en evaluatie van een aanpak die gericht is op het verbeteren van de zelfredzaamheid bij cliënten in de langdurige zorg (thuis en in het verpleeghuis). Dit deel heet Function Focused Care. Deel B heeft als doelstelling het goed gebruik van verzorgend wassen in het verpleeghuis.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website