Projectomschrijving

ProMe: laat ouderen hun ervaring doorgeven aan jongere werkenden

Veel mensen die met pensioen gaan zijn goed opgeleid, hebben de nodige ervaring opgedaan en zien het eigenlijk niet zitten om thuis niks te doen. Ze zoeken naar een nieuwe invulling van hun tijd, het liefst met een bepaalde status en met mogelijkheden om waardering te krijgen. Ook na hun pensioen willen zij maatschappelijk blijven meetellen.

Hoe het werkt

ProMe ontwikkelt een digitaal platform waarop ouderen na hun pensioen hun ervaring kunnen inzetten. Deze ouderen vinden er een plek om jongere werkenden te mentoren en ze te helpen in hun professionele ontwikkeling. ProMe wordt gebouwd op bestaande netwerken als LinkedIn. Het platform ondersteunt verschillende mentorrollen met behulp van tekst- en videochats, forums en blogs. De digitale tools gaan uit van beproefde coachingsprincipes, waardoor een dynamisch samenwerkingsproces tussen generaties ontstaat. Bijdragen uit het bedrijfsleven maken het platform mede mogelijk.

Wat het oplevert

ProMe helpt gepensioneerden een leuke en betekenisvolle invulling te geven aan hun vrije tijd. Ze blijven meedraaien in de maatschappij en doen nieuwe ervaringen en sociale contacten op. Hun gevoel van eigenwaarde wordt versterkt. Door hun mentorschap kunnen ze positieve antwoorden geven op soms prangende vragen als: wie ben ik nog? Doe ik er nog toe? Ben ik nog nuttig? Het platform brengt generaties samen en voorkomt dat de kennis en kunde van oudere werkenden verloren gaat na hun pensioen.

Voor wie

Voor ouderen die net met pensioen zijn en hun ervaring op een zinvolle manier willen blijven inzetten.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website