HalloZorg

HalloZorg: verbetert de communicatie rond zorg voor ouderen

De mobiliteit van ouderen met milde cognitieve beperkingen raakt soms in de knel. Hun omgeving is bijvoorbeeld bezorgd dat de oudere verdwaalt of in paniek raakt bij onverwachte situaties. Ouderen kunnen zo hun autonomie en waardigheid verliezen, omdat hun omgeving vanuit die bezorgdheid te veel overneemt. Mensen worden zo snel afhankelijk van zorg.

Hoe het werkt

HalloZorg is een gratis app om zelf een zorgnetwerk te vormen met vrienden, familie, buren én zorgprofessionals. Een soort ‘Facebook voor de zorg’, maar dan veilig, besloten en gericht op samenwerking. Hiermee blijven ouderen met een zorgbehoefte, hun mantelzorgers en professionele zorgverleners eenvoudig op de hoogte van elkaars activiteiten. Ook kunnen ze de verdeling van de zorg optimaal afstemmen. Er zijn extra modules met bijvoorbeeld aanwezigheidssensoren en mobiele alarmering. Voor zorginstellingen is er een dashboard en begeleiding bij het betrekken van de zorgnetwerken.

Wat het oplevert

De ondersteuning wordt via HalloZorg meer ‘van onderop’ georganiseerd, en dat versterkt de eigen regie. De communicatie tussen de betrokkenen bij de zorg verbetert. De dagelijkse zorgstress neemt af omdat iedereen weet wanneer er wat gebeurt. HalloZorg verbindt mensen met elkaar. Dat vergroot de betrokkenheid van het hele systeem om iemand heen, inclusief de professionele zorgverleners. Wijkverpleegkundigen krijgen bijvoorbeeld meer mogelijkheden in hun verbindende rol. Zij kunnen mantelzorgers gerichter ondersteunen en hoeven alleen in te grijpen wanneer dat echt nodig is.

Voor wie

Voor ouderen met een milde cognitieve beperking en de mensen die zorg voor hen dragen, zowel als mantelzorger als professioneel.

Achtergrond

HalloZorg startte in 2012 binnen AAL onder de noemer MyGuardian, gevolgd door Care4Balance. HalloZorg is als product op de markt gebracht door ConnectedCare. Zie voor meer informatie de website www.hallozorg.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website