Projectomschrijving

MyGuardian: ondersteunt mobiliteit bij milde cognitieve beperkingen

Ouderen met een milde cognitieve stoornis voelen zich vaak beperkt in de mogelijkheden om zich buitenshuis te bewegen. Ze zijn bang te verdwalen en weten niet wat te doen als ze plotseling hulp nodig zouden hebben. Zorgverleners hebben twijfels of het wel veilig is om de persoon in kwestie naar buiten te laten gaan.

Hoe het werkt

MyGuardian Senior is een mobiele applicatie voor senioren voor de communicatie met de zorgverleners. Voor noodsituaties is er een alarmknop. Een optionele draadloze armband maakt monitoren op afstand mogelijk. MyGuardian Caregiver laat zorgverleners communiceren met de ouder, zodat ze hen kunnen begeleiden en ondersteunen in geval van nood. De applicatie bevat ook een koppeling met een callcenter voor communicatie met professionele zorgverleners.

Wat het oplevert

MyGuardian is opgezet om bij te dragen aan het welzijn en de efficiëntie van de mantelzorg (door bijvoorbeeld familie en vrienden), door te zorgen voor gemoedsrust en door hen op de hoogte te stellen wanneer de senior in een risicovolle situatie of staat van verwarring terecht komt, en verbetert de efficiëntie van professionele zorg door hen te voorzien van up-to-date informatie en door het ondersteunen van de coördinatie van de zorgactiviteiten.

Voor wie

Voor ouderen met een milde cognitieve beperking en de mensen die zorg voor hen dragen, zowel als mantelzorger als professioneel.

Achtergrond

MyGuardian staat voor ‘A Pervasive Guardian for Elderly with Mild Cognitive Impairments’. Het project werd gevolgd door het AAL-project Care4Balance. De projecten hebben onder meer geleid tot HalloZorg, op de markt gebracht door ConnectedCare.  

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website