Projectomschrijving

LetItFLOW: leert oudere verpleegkundigen omgaan met vernieuwingen

Oudere werknemers ervaren soms problemen bij de introductie van nieuwe apparaten, procedures of werkwijzen. Dat kan leiden tot een slechtere motivatie en een lagere arbeidsproductiviteit. In het geval van verpleegkundigen ontstaan daardoor mogelijk fouten die patiënten in gevaar brengen. Intelligente tools kunnen oudere werknemers helpen zich beter aan te passen in een dynamische werkomgeving.

Hoe het werkt

LetItFLOW begeleidt oudere verpleegkundigen bij hun dagelijkse taken en in nieuwe situaties, door via smartphone, tablet of smarthorloge instructieberichten door te geven. Deze berichten worden verrijkt met diverse multimedia- en interactietechnieken, zoals tekst, spraak, geluid, video en augmented reality. De tool houdt rekening met het profiel van de gebruiker (bijvoorbeeld cognitieve en fysieke beperkingen) en met specifieke wensen. Wie bijvoorbeeld liever met een smart-horloge werkt, heeft vooral korte spraakberichten nodig. Via een tablet kan een bericht worden aangevuld met andere multimedia-inhoud.

Wat het oplevert

Met slimme apparaten – zogeheten smart devices – gekoppeld aan moderne communicatietechnologie, helpt LetItFLOW oudere verpleegkundigen om hun werk langer goed te kunnen doen. Zij voelen zich zelfverzekerder en veiliger en tegelijk wordt de efficiëntie van hun werk verhoogd. Oudere volwassenen leren gemakkelijker op basis van ervaringen in de praktijk. LetItFLOW haakt hierop in door de kloof te overbruggen tussen de theorie (lees: de beoogde vernieuwingen in het werk) en de dagelijkse werkpraktijk.

Voor wie

Voor verpleegkundigen boven de 50 jaar, hun teams en de human resource-managers in de gezondheidszorg. Werknemers gebruiken de tool bij hun dagelijkse taken. Instructeurs begeleiden hen daarbij en zien erop toe dat verbeteringen daadwerkelijk landen in de werkpraktijk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website