Projectomschrijving

Happy Walker: helpt ouderen veilig op pad

Om gezond en zelfstandig te leven zijn mobiliteit en een actieve levensstijl essentieel. Dat geldt zeker voor ouderen. Een betere sociale participatie zorgt voor een hogere kwaliteit van leven. ICT kan ouderen stimuleren om activiteiten te plannen en voor te bereiden, alleen of met vrienden. En om veilig op pad te gaan.

Hoe het werkt

Happy Walker is bedoeld om ouderen te helpen om zelfstandig aan activiteiten deel te nemen en buitenshuis hun weg te vinden. Ook bij beginnende dementie. De Happy Walker-diensten worden geleverd op een smartphone. Die is makkelijk te dragen en eventueel te bevestigen aan een fiets, rollator of scootmobiel. Mantelzorgers kunnen activiteiten inplannen, waarna Happy Walker tijdig een herinnering aan de gebruiker stuurt. Een navigatiefunctie helpt bij het wandelen en het reizen per openbaar vervoer. Afbeeldingen van de omgeving bieden houvast.

Wat het oplevert

Happy Walker draagt bij aan zelfredzaamheid, levensvreugde en vitaliteit bij ouderen. Dat levert kwaliteit van leven op en stelt zorgbehoefte uit. De navigatiehulp is bijna klaar voor introductie bij mensen met dementie. Uit de pilots is gebleken dat het openbaar vervoer voor deze groep echter al snel te ingewikkeld is. De OV-hulp van Happy Walker heeft daarom een andere plek gekregen: in de GoOV-app voor (jongere) mensen met een verstandelijke beperking. Er komt ook een versie voor alle Nederlanders op de markt.

Voor wie

Voor zelfstandig thuiswonende ouderen en ouderen met een milde cognitieve beperking. En voor andere groepen die baat hebben bij ondersteuning.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website