Projectomschrijving

Veelvoorkomende gezondheidsproblemen, angst voor beperkte mobiliteit of chronische ziekten kunnen ouderen belemmeren in het ondernemen van activiteiten buitenshuis. De beoogde oplossing is een mobiele applicatie die de gebruiker ondersteund in zijn of haar mobiliteit en navigatie,zowel binnen als buiten. En rekening houdt met openbaar vervoer, de gezondheid van de gebruiker en andere omstandigheden zoals het weer. De applicatie moet ook voorzien zijn van een nood-knop, waarmee de gebruiker contact op kan nemen met de juiste persoon.

De oplossing wordt gebaseerd op een combinatie van bestaande en toekomstige mobiele platformen, servers en beveiligingssensoren. De technologie in deze oplossingen zal bestaan uit diverse locatiebepalingssystemen zoals gps en bewegingssensoren en externe informatiebronnen zoals real-time informatie van openbaar vervoer.

De ontwikkelde diensten en applicaties dienen beschikbaar te komen voor eindgebruikers of belangenorganisaties, overheden en zorgverzekeraars.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website