Projectomschrijving

CogniWin: houdt oudere werknemers up-to-date op het werk

Voor oudere volwassenen (55+) is het niet altijd eenvoudig gemotiveerd te blijven om langer actief en productief te blijven in een geautomatiseerde werkomgeving. Dat heeft deels te maken met een leeftijdsgerelateerde achteruitgang van het geheugen en een langzame toename van andere cognitieve beperkingen.

Hoe het werkt

CogniWin biedt een gepersonaliseerd systeem dat oudere werknemers motiveert. Het helpt hen bij geautomatiseerde taken die een intensieve cognitieve inspanning en een hoge mate van concentratie vereisen. In een database worden de activiteiten van de werknemer opgeslagen en gebruikt voor best practices, handleidingen of procedures. Daarnaast biedt Cogniwin persoonlijk advies om ongewenste gezondheidssituaties op het werk te voorkomen. De adviezen worden gebaseerd op metingen door een slimme muis, een oogsensor en op gezondheidskarakteristieken die opgeslagen zijn in het systeem.

Wat het oplevert

CogniWin ondersteunt oudere werknemers bij het behouden, of zelfs vergroten, van de effectiviteit en efficiëntie op het werk. Het zorgt ervoor dat het leervermogen wordt vergroot, zodat oudere werknemers beter kunnen omgaan met softwareveranderingen in de organisatie. Dat verbetert hun zelfvertrouwen en vermindert hun onzekerheid over het werken in een technologisch georiënteerde omgeving. Door oudere werknemers te ondersteunen bij hun zelfstandigheid in het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden, kunnen ze langer op positievere wijze aan het werk blijven.

Voor wie

Oudere werknemers (55+) die moeite hebben het tempo van een geautomatiseerde werkomgeving bij te benen, bijvoorbeeld in boekhouding, financieel management en administratieve taken in de gezondheidszorg.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website