Projectomschrijving

Care4Balance: ondersteunt mobiliteit bij milde cognitieve beperkingen

Mantelzorgers, zoals familie en vrienden, zijn vaak emotioneel betrokken bij de gezondheid en veiligheid van hun naaste. Hun motivatie is daardoor vaak groot, maar het kan er ook toe leiden dat de oudere te afhankelijk wordt van mantelzorgers. Dit kan ook een aanslag op de mentale en lichamelijke gezondheid van de mantelzorgers zelf betekenen.

Hoe het werkt

Care4Balance ontwikkelde samen met ouderen en (mantel)zorgverleners een interactief statusbord. Hiermee kunnen ouderen met een zorgbehoefte, hun mantelzorgers en professionele zorgverleners eenvoudig op de hoogte blijven van elkaars activiteiten. Ook kunnen ze de verdeling van de zorg optimaal afstemmen. Het systeem bestaat uit een eenvoudig te bedienen dashboard, sensoren in de woning van de oudere, en een veilige, besloten internetomgeving voor zorgverleners. Het systeem is in de praktijk getest en gevalideerd.

Wat het oplevert

Ouderen kunnen via het dashboard een specifieke behoefte aangeven, een activiteit inplannen en de beschikbaarheid van zorgverleners inzien. Het sensorsystem in het huis van de gebruiker geeft het zorgnetwerk inzicht in zijn of haar leefpatroon en kan daardoor makkelijker inhaken op specifieke behoeften. Zorgverleners kunnen met de gecombineerde informatie van het dashboard en de sensoren op eenvoudige wijze hun taken verdelen. Het systeem geeft alle betrokkenen inzicht in de onderlinge verdeling daarvan.

Voor wie

Ouderen, hun mantelzorgers en professionele zorgverleners.

Achtergrond

Care4Balance volgde op het AAL-project MyGuardian. De projecten hebben onder meer geleid tot HalloZorg, op de markt gebracht door ConnectedCare.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website