Projectomschrijving

PALETTEv2: houdt ouderen maatschappelijk in de running

Hoe blijf je maatschappelijk actief na je pensioen? En wat als je zelfs al eerder je werk kwijtraakt? Maatschappelijk actief blijven is een belangrijke voorspeller voor autonomie op latere leeftijd. En het draagt bij aan de kwaliteit van leven. Wie tijdig rekening houdt met een situatie zonder werk, kan problemen voorkomen.

Hoe het werkt

Het digitale platform PALETTEv2 wil ouderen ondersteunen om (ander) werk te vinden, betaald of onbetaald. Ook biedt het hulp bij het opzetten van een eigen onderneming. De deelnemers aan het platform kunnen via onderlinge coaching hun kennis en ervaring op dat gebied met elkaar delen. Ook leidt het platform deelnemers naar mensen die ergens hulp bij nodig hebben. Bijvoorbeeld een klus in of rond het huis, of hulp bij het bezoek aan een zorgverlener of een andere dienstverlener of voorziening.

Wat is de meerwaarde?

PALETTEv2 ontwikkelt geen compleet nieuwe oplossing, maar combineert de kracht van bestaande, aansprekende toepassingen. Het koppelt bijvoorbeeld zoekgemak à la Marktplaats met de aantrekkelijkheid van Klup, een app die oudere buurtgenoten matcht op basis van gemeenschappelijke interesses en hobby’s. Door in te zetten op het vormen van een (virtuele) gemeenschap, krijgen ouderen de prikkel om zelf het initiatief te nemen en hun eigen regie vast te houden. De onderlinge hulp maakt ze minder afhankelijk van familieleden en professionele zorgverleners.

Voor wie

Voor oudere volwassenen die vroegtijdig hun baan kwijtraken, eerder met pensioen gaan of net gestopt zijn met werken, en die maatschappelijk actief willen blijven.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website