Projectomschrijving

Wellbeing: houdt werknemers boven de 50 langer vitaal

Veel werknemers zitten dagelijks uren achter hun bureau. Voor jongere medewerkers levert dat meestal weinig fysieke klachten op. Maar bij 50-plussers kan de combinatie van niet-ergonomisch ontworpen werkplekken, verkeerde voeding en weinig lichaamsbeweging tot problemen leiden. Dat heeft een negatief effect op de kwaliteit van leven en hun effectiviteit op het werk.

Hoe het werkt

Het Wellbeing-platform combineert 4 modules:

  • fysieke training
  • ergonomie van de werkplek
  • evenwichtige voeding
  • stressmanagement

Het systeem motiveert deelnemers om gezonder en bewuster te leven, door continu enkele gezondheidsparameters te meten. Verschillende sensoren verzamelen gegevens, die met behulp van een desktopapplicatie verwerkt worden in het systeem. De applicatie herinnert de gebruiker eraan om bepaalde oefeningen te doen en geeft aanvullende informatie over gezondheid. Ook krijgt de gebruiker feedback over de resultaten van oefeningen en de effecten van bepaalde voedingsgewoonten.

Wat het oplevert

Wellbeing stelt gebruikers in staat om langer en onder betere omstandigheden deel te nemen aan het arbeidsproces. Dat stimuleert het behoud van een betekenisvol en doelgericht beroeps- en privéleven op oudere leeftijd. Werknemers blijven zowel fysiek als cognitief langer op een hoog niveau functioneren. Dit heeft ook een positieve invloed op de bedrijven die het systeem implementeren. Een groter fysieke mobiliteit, meer flexibiliteit, hogere stressbestendigheid en een betere algemene gezondheidstoestand van oudere werknemers zorgt uiteindelijk ook voor een geringer beroep op medische zorg.

Voor wie

Oudere werknemers met een kantoorbaan en de HR-managers van hun organisaties.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website