Projectomschrijving

Kith&Kin: verbindt ouderen met vrienden en familie op afstand  

Steeds meer alleenwonende ouderen raken sociaal geïsoleerd, omdat hun kinderen, familieleden of vrienden te ver weg wonen. Met moderne ICT-toepassingen is communicatie over grote afstand geen probleem meer, maar veel ouderen kunnen niet goed overweg met deze middelen. De kloof tussen hun wensen en mogelijkheden en de beschikbare oplossingen is dan te groot.

Hoe het werkt 

Vrienden en familie onderhouden hun contacten steeds vaker met digitale middelen als e-mail, Skype of WhatsApp. Deze applicaties vergen ervaring in het omgaan met computers. Kith&Kin ontwikkelt een aanpak gebaseerd op vertrouwde gewoonten in communicatie en interactie. Het breidt de mogelijkheden van een standaard tablet uit met makkelijk te begrijpen toepassingen voor communicatie, gamen en delen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met Yoom.com, die een applicatie heeft ontwikkeld om via de tablet ook met lichaamstaal te communiceren en CMO Flevoland. Ouderen zijn nauw betrokken bij Kith&Kin. 

Wat het oplevert 

Door gemakkelijke digitale communicatie kan de dagelijkse communicatie tussen ouderen en hun familie en vrienden op afstand intensiever worden. De ouderen gebruikers maken kennis met moderne communicatietechnologie en blijven daarmee beter in contact met hun naasten. Dit vermindert hun eenzaamheid. Daarnaast vergroten zij in het algemeen hun digitale vaardigheden, zodat ze beter aangesloten kunnen blijven bij de moderne samenleving. Lokale organisaties kunnen de technologie ook gebruiken in hun werk met ouderen.

Voor wie

Voor digibete ouderen (70+) die graag meer willen communiceren met familie en vrienden die op afstand wonen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website