Projectomschrijving

IS-Active: helpt ouderen hun aandoening beter te managen

Mensen met COPD (of een andere chronische aandoening) kunnen deze managen met hulp van lichamelijke oefeningen, speciaal aangepast aan iemands specifieke situatie. Daarvoor moeten ouderen zelf hun aandoening kunnen monitoren en direct adequate feedback krijgen over hun bewegingsactiviteiten. Dat biedt inzicht in de effecten van een betere fysieke conditie.

Hoe het werkt

IS-Active biedt een waarnemingssysteem dat de fysieke activiteit en conditie van de gebruiker real-time analyseert. De ActiviteitenCoach meet met sensoren de bewegingsactiviteit en monitort tegelijkertijd relevante fysiologische aspecten bij de gebruiker. De oudere krijgt via de smartphone feedback en motiverende aanwijzingen om in beweging te blijven. Bovendien kan hij of zij begeleiding op afstand ontvangen. Zorgverleners hebben met IS-Active een effectieve tool in handen om het succes van de behandeling op afstand kunnen volgen en eventueel aanpassen.

Wat het oplevert

Een makkelijk te gebruiken interface maakt ouderen bewust van het belang van zelfmanagement en geeft ze handvatten om beter met hun ziekte om te gaan. Met zelfmanagement kunnen zij langer en prettiger leven met hun aandoening. In afwachting van goedkopere sensoren wordt de ActiviteitenCoach eerst doorontwikkeld voor andere doelgroepen dan mensen met COPD. Bijvoorbeeld voor het screenen van kwetsbaarheid bij ouderen (Perssilaa) en als onderdeel van een ondersteunende thuisomgeving bij chronische aandoeningen (eWALL). Ook Fitter na Kanker gebruikt de sensortechnologie.

Voor wie

Voor ouderen met een chronische ziekte zoals COPD, die baat hebben bij fysiotherapie op maat en die hun lichamelijke conditie willen verbeteren door meer te bewegen.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website