Projectomschrijving

InnovCare: ondersteunt ouderen en hun mantelzorgers bij zelfmanagement

Lichamelijke, zintuiglijke en/of cognitieve achteruitgang van een oudere wordt vaak pas opgemerkt na een ernstige of plotselinge gebeurtenis, bijvoorbeeld een val. Niet zelden is het proces naar afhankelijkheid dan al onomkeerbaar. Een oplossing kan zijn om de oudere beter te monitoren, functionele achteruitgang vroeger op te merken en het zelfmanagement te bevorderen.

Hoe het werkt 

InnovCare vindt niet opnieuw het wiel uit, maar richt zich op het slim toepassen en combineren van bestaande, innovatieve zorgoplossingen. Denk aan draagbare technologie, sensoren, softwaresystemen, apps en een gezondheidsportaal. Met behulp van thuismeetapparatuur, smartphone-apps, een zorghorloge met ingebouwde sensoren en communicatietechnologie, monitort InnovCare de gezondheidstoestand van oudere. Op basis van alle metingen, die in een portaal worden opgeslagen, krijgt  de gebruiker een persoonlijke coaching, hetgeen bijdraagt aan zijn zelfmanagement. Ook kan de oudere informatie opzoeken en communiceren met familie, vrienden en zorgprofessionals. 

Wat het oplevert 

De beoogde gepersonaliseerde oplossingen bevorderen het fysieke, mentale en emotionele welzijn van de gebruiker. De integrale aanpak maakt het mogelijk langer zelfstandig te wonen, mede door een bij iemands toestand passende ondersteuning door mantelzorgers. De gebruikte innovatieve hulpmiddelen betrekken ouderen actief bij het managen van hun gezondheid. De technologieën en diensten ondersteunen de ouderen om op een aangename en veilige manier oud te worden in hun vertrouwde omgeving, met steun van hun mantelzorgers. Het InnovCare-systeem biedt niet alleen de oudere zelf, maar ook mantelzorgers en zorgprofessionals een beter inzicht in de gezondheidstoestand.

Voor wie

Voor vitale, relatief gezonde ouderen die ook met ouderdomskwaaltjes en milde beperkingen zelfstandig thuis willen blijven wonen, al dan niet met hulp van mantelzorg. 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website