Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

We hebben een tekort aan zorgprofessionals in de ouderenzorg en mantelzorgers krijgen een steeds grotere rol in de zorg voor thuiswonende senioren. De druk bij mantelzorgers neemt toe en het wordt lastiger om onderdeel te blijven van de arbeidsmarkt. Er is noodzaak voor ondersteunende technologieën en in GUARDIAN introduceren wij een sociale robot (‘maatje’) dat direct voordeel oplevert voor 3 gebruikersgroepen:

1.GUARDIAN wordt de ogen, oren en communicatiekanaal voor zorgprofessionals. Zij kunnen de robot gebruiken om tijdrovende checks te verminderen en zich vooral richten op warme zorg. GUARDIAN kan de stress en de werkdruk verminderen.

2.Mantelzorgers hebben hun werk nodig en willen voor hun naaste zorgen. Door verhoogde druk en stress is het lastig om een goede werk-thuis balans te behouden. GUARDIAN helpt hen hiermee.

3.Thuiswonende kwetsbare senioren willen zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven kunnen wonen. Zorgprofessionals en mantelzorgers kunnen niet 24/7 aanwezig zijn. GUARDIAN is een maatje die taken over kan nemen.

In GUARDIAN werken we in samenwerking met 10 partners met een uniek iteratief design, onderzoek en ontwikkeling methodologie met 3 stromen:

1.Co-creatie & Personalisatie

2.Ethisch en verantwoord design

3.Business modelling en kosteneffectiviteit

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website