Nieuws & achtergrondinformatie

Maak de Burger Meester in Hilversum: mensen helpen zichzelf te helpen

Ziekte, ouderdom of eenzaamheid kunnen het je knap lastig maken. Hoe doe je bijvoorbeeld boodschappen als je erg slecht ter been bent en de supermarkt ver weg is? Met een subsidie uit het programma Langdurige Zorg en Ondersteuning (LZO) helpt het project ‘Maak de Burger Meester’ in Hilversum mensen om weer zelfredzaam te zijn.

Naar het nieuwsbericht

‘Subsidie helpt ons netwerk rondom thuiswonende ouderen bij verbeterproces'

Bijeenkomst lokale netwerken

De samenwerking doorontwikkelen en professionaliseren. Dat hebben lokale netwerken samenhangende ouderenzorg kunnen doen met Ontwikkelsubsidie – fase 1 van het ZonMw-programma Langdurige Zorg en Ondersteuning (LZO). Waar zijn ze trots op en waar lopen zij tegenaan? Hoe zien zij de volgende stap, inclusief de inzet van actieonderzoek? Op 12 september 2019 ontmoetten projectleiders, actieonderzoekers en overige geïnteresseerden elkaar om ervaringen uit te wisselen en meer te horen over de Uitwerkingssubsidie.

Naar het nieuwsbericht

Lokale netwerken samenhangende ouderenzorg met uitwerkingssubsidie aan de slag!

De lokale netwerken die voor hun project een Uitwerkingssubsidie vanuit het programma Langdurige Zorg en Ondersteuning (LZO) hebben gekregen zijn bekend. Acht lokale netwerken – die bestaan uit professionals die thuiswonende ouderen zorg, ondersteuning en welzijn bieden – gaan met deze subsidie hun netwerk verder ontwikkelen en verbeteren.

Naar het nieuwsbericht

Meer over de ontwikkelsubsidie - Fase I

Info over webinar Ontwikkelsubsidie lokale netwerken ouderenzorg van 24 september

Foto computer

Op dinsdag 24 september 2020 was het webinar over de Ontwikkelsubsidie lokale netwerken samenhangende ouderenzorg (Fase I). Tijdens het webinar bespraken we de subsidieoproep en gaven wij praktische tips voor het indienen van een aanvraag. Hier vindt u alle informatie over het webinar bij elkaar.

Lees meer

Veelgestelde vragen over ontwikkelsubsidie - Fase I

Symbolen van onderwerpen

De subsidieregelingen Lokale Netwerken Samenhangende Ouderenzorg bestaan uit drie verschillende fases: Fase I, II en III. Hier vindt u alle informatie over de ontwikkelsubsidie van Fase I. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Dan kunt u uw vraag altijd via e-mail aan ons stellen.

Ga naar de veelgestelde vragen

Meer over de uitwerkingssubsidie - Fase II

Veelgestelde vragen over uitwerkingssubsidie - Fase II

Symbolen van thema's

De subsidies 'Netwerken Samenhangende Ouderenzorg' bestaat uit drie verschillende fases: Fase I, II en III, afhankelijk van de fase waarin uw netwerk zich bevindt. Hier vindt u alle informatie over de uitwerkingssubsidie van Fase II. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Dan kunt u uw vraag altijd via e-mail aan ons stellen.

Ga naar veelgestelde vragen

Handreiking actieonderzoek

De uitwerkingssubsidie van Fase II vraagt uw lokale netwerk aan samen met een actieonderzoeker. Wat actieonderzoek precies is, waarom wij bij deze subsidiemogelijkheid kiezen voor actieonderzoek en hoe u een actieonderzoeker vindt, vertellen wij kort in een digitale handreiking.

Naar de digitale handreiking

Vind een actieonderzoeker

Bent u op zoek naar een actieonderzoeker voor uw aanvraag voor een uitwerkingssubidie - Fase II die binnnenkort weer opent? Hier vindt u een overzicht met de contactgegevens en het profiel van actieonderzoekers die bij ons hebben aangegeven dat zij beschikbaar zijn voor projecten binnen de subsidieoproep.

Naar overzicht met actieonderzoekers
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website