Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

eWARE introduceert een nieuw eco-systeem om het welzijn van mensen met dementie te ondersteunen en hun mantelzorgers. In het project zullen we bestaande leefstijlmonitoring en sociale robotica systemen aanpassen voor alleen- en thuiswondende mensen met dementie. Het eWARE eco-systeem zal de kwaliteit van leven van mantelzorgers en mensen met dementie ondersteunen en binnen het project zal in co-design met eindgebruikers het systeem vorm krijgen. De evaluaties van het eWARE eco-systeem vinden plaats bij vier zorgaanbieders, in Nederland, Italië, Zwitserland en Noorwegen met een totaal van 300 eindgebruikers waaronder mensen met dementie, mantelzorgers en zorgprofessionals. Het project werkt aan een systeem dat gericht is om binnen 1 jaar na het project vermarkt te worden.

 

DOEL: Het eWARE consortium omarmt de missie dat wij een nuttige en zinvolle dienst ontwikkelen - in co-design met eindgebruikers. De belangrijkste project doelstellingen van eWARE zijn:

 

• vermindering van subjectieve stress bij mantelzorgers van mensen met dementie.

• verbetering van de kwaliteit van leven van de mantelzorger en de persoon met dementie.

• ondersteuning van communicatie en informatie tussen formele en informele zorgverleners.

 

De doelen worden bereikt door vroegtijdige signalering van crisissituaties, gevolgd door tijdige interventies en een algemene geruststelling door het vermogen om de huidige situatie van de persoon met dementie te monitoren. Bovendien zal eWARE mensen met dementie ondersteunen via zinvolle interacties en herinneringen (agenda reminders) dankzij een persoonlijke vriendelijke robot.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website