Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

De algemene doelstelling van ENSAFE is het adresseren van een aantal door een vergrijzende samenleving veroorzaakte maatschappelijke en dienstverlening gerelateerde uitdagingen, aan de hand van het ontwikkelen van specifieke ICT-gebaseerde oplossingen.

 

ENSAFE als doel het ondersteunen van effectievere preventie- en zelfzorg strategieën door het creëren van een slimmere, meer toegankelijke en veelzijdige verbindingen tussen senioren, hun leefomgeving en het supportnetwerk om hen heen. Door de ENSAFE benadering wordt verwacht dat senioren meer bewustwording en controle over hun eigen gezondheid en welzijn zullen krijgen, wat hen in staat stelt tot het beoefenen van zelfmanagement en daarmee het bevorderen en koesteren van een meer onafhankelijk en hogere kwaliteit van leven. Naast de potentiële voordelen voor de senior heeft het project ook als doel om het netwerk van informele zorgverleners rondom de senior te ondersteunen evenals het optimaliseren van een verbinding richting professionele zorgverleners.

 

Het gebruikersperspectief is de kern van het project, wat vraagt om een zorgvuldige user-centred design methodologie. Het project zoekt naar een algemene benadering geschikt om de diversiteit van de verscheidene Europese maatschappelijke en gezondheidssystemen te omvatten. Vandaar dat stakeholders van verschillende landen vertegenwoordigd zijn in het consortium en ook de pilots plaatsvinden in de vier verschillende landen. De maatschappelijke context is afhankelijk van de behoeften van de lokale populatie, landelijk of stedelijk, met de nadruk op mensen die geïsoleerd wonen zonder steun vanuit hun gemeenschappen.

 

De specifieke doelstelling van het project is om senior georiënteerde netwerk-gebaseerde diensten te creëren gericht op het bevorderen van zelfstandig wonen. De diensten bouwen verder op een laag van bestaande, stabiele en gevalideerde technologieën, waaronder mobile communicatie (GoLivePhone), omgevingssensoren (CARDEAdomus) en klinisch monitoren (METEDA). Binnen het project zullen dergelijke technologieën verder ontwikkeld en geïntegreerd worden in een platform, wat op vervolgens zal dienen als basis voor het implementeren van innovatieve diensten.

Data afkomstig van de verschillende apparaten (ruwe informatie omtrent gebruikersactiviteiten en gezondheidsindicatoren) wordt verzameld en geanalyseerd om zinvolle informatie te verkrijgen ten behoeven van de gezondheid- en welzijnsbeoordelingen wat in staat stelt feedback strategieën te ontwikkelen gericht op verschillende (primaire, secundaire, tertiaire) eindgebruikers. Verder zullen partners binnen ENSAFE een servicemodel ontwikkelen, testen en optimaliseren. Om effectiviteit te garanderen en marktpenetratie te bewerkstelligen in de verschillende landen is het van belang dat het service model ingeworteld raakt in de lokale diensten- en institutionele structuren.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website