Projectomschrijving

Een urineweginfectie is een van de meest voorkomende infecties bij ouderen. Voor laboratoriumonderzoek bij zo’n infectie worden urinemonsters afgenomen. Maar de huidige collectiemethoden zijn niet gebruikersvriendelijk en hebben een grote impact op de patiënt. Bij die methodes wordt namelijk gebruik gemaakt van een katheter, of moeten mensen net zo lang op het toilet blijven zitten tot er genoeg urine is verzameld. Dat kan soms meer dan een uur duren.

Hoe het werkt

Het project Ucollect wil hier verandering in brengen door een nieuwe manier voor het afnemen van urinemonsters te ontwikkelen. Met een consortium uit Europese landen wordt een prototype ontwikkeld voor de collectie van urine. Dit prototype kan gewoon gedragen worden en hoeft niet inwendig worden aangebracht. Een groot voordeel is ook dat dit systeem een notificatie geeft aan de zorgverlener zodra er genoeg urine gecollecteerd is. De zorgverlener hoeft zo niet bij patiënten thuis te wachten.

Wat het oplevert

Het project Ucollect levert een prototype voor een nieuwe manier van urinecollectie op. Daarnaast wordt er in het project onderzoek gedaan naar het potentieel van dit project op de markt en de schaalbaarheid van de oplossing.

Voor wie

Thuiswonende ouderen met unineweginfecties en hun zorgverleners.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website