Projectomschrijving

Dankzij moderne informatie- en communicatietechnologieën komen steeds meer op maat gemaakte services beschikbaar. Bijvoorbeeld om te reizen en zich te verplaatsen. Maar het gebruik van deze diensten lukt alleen als de potentiële gebruiker de technologie accepteert. Met name ouderen hebben soms moeite met moderne ICT en laten de bijpassende diensten dan links liggen.

Hoe het werkt

STIMULATE is een reis- en mobiliteitsplatform voor ouderen. Het bestaat allereerst uit een boekings- en reisportaal voor ouderen. Dit is gekoppeld aan een back-officesysteem voor reisorganisaties, touroperators en ouderenorganisaties om geschikte activiteiten en accommodaties aan hun doelgroepen te kunnen aanbieden. Een mobiele applicatie assisteert de oudere reiziger met een reisdagboek, een geïntegreerde routeplanner en hulpinformatie gekoppeld aan de locatie. Onderweg ontvangt de gebruiker tips voor snellere of gemakkelijkere routes en krijgt desgewenst lokale assistentie via de mobiele telefoon.

Wat het oplevert

Op het STIMULATE-portaal kunnen ouderen met specifieke behoeften eenvoudig geschikte accommodaties, vervoersmogelijkheden en activiteiten ontdekken én boeken. Op reis hebben ze altijd hun reisbescheiden bij zich, plus relevante contactinformatie. Daarbij zit ook informatie voor eventuele medische ondersteuning en bijvoorbeeld adressen van apotheken. Het reisdagboek laat de oudere contact houden met familie en vrienden, door foto’s, video’s en persoonlijke aantekeningen te delen. Het back-officesysteem zorgt voor een koppeling tussen vraag en aanbod. Het biedt reisorganisaties ruimte voor hun aanbod aan reizen en accommodaties.

Voor wie

Ouderen (55+) die behoefte hebben aan ondersteuning bij het zelfstandig kunnen blijven reizen. En voor ouderenorganisaties die passende reizen en uitjes willen organiseren.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website