Projectomschrijving

SALSA: houdt senioren actief in beweging

Door lichamelijk actief te blijven, verbeteren ouderen hun algehele gezondheid. Een actieve leefstijl bevordert ook het herstel na een blessure of aandoening. Het is lastig om in zo’n situatie gemotiveerd te blijven voor een actieve leefstijl.

Hoe het werkt

SALSA ontwikkelt een dienst ontwikkeld om ouderen (55+) te ondersteunen met gezond ouder worden. Ouderen worden door middel van SALSA gemotiveerd om te bewegen door middel van game-elementen, sociale interactie en personalisering op basis van fitheid. Daarnaast maak het systeem gebruik van sensoren, om te meten of de gebruiker oefeningen correct uitvoert. Ook is er terugkoppeling mogelijk, die bijvoorbeeld door een fysiotherapeut kan worden gebruikt in de begeleiding en behandeling van ouderen.

Wat het oplevert

SALSA ondersteunt het vasthouden aan een actieve leefstijl met lichamelijke oefeningen, informatie en mogelijkheden om activiteiten te plannen. SALSA kan worden ingezet binnen de fysiotherapie en sportscholen en verenigingen. Gedurende de ontwikkeling en evaluatie van de dienst worden gebruikers continu betrokken, om een hoge gebruiksvriendelijkheid en prettige gebruikerservaring te creëren. SALSA moet uiteindelijk bijdragen aan een actieve, gezonde en onafhankelijke leefstijl van ouderen.

Voor wie

Voor ouderen (55+) die kiezen voor een actieve leefstijl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website