Projectomschrijving

RESILIEN-T: bevordert het zelfmanagement bij een milde cognitieve beperking

Een gezonde levensstijl en cognitieve stimulatie bij mensen met een milde cognitieve beperking kan risico’s verminderen op het ontwikkelen van dementie. Ook kan dit het verloop van de aandoening beïnvloeden. Helpt een ICT-oplossing op een bestaande tablet deze ouderen bij hun keuzes om gezonder en (sociaal) actiever te leven?

Hoe het werkt

RESILIEN-T ondersteunt de autonomie en de volwaardige deelname aan het dagelijks leven van mensen met milde cognitieve beperkingen. Dat gebeurt door het versterken van hun zelfmanagement. Het project ontwikkelt een open, modulair platform dat gebruik maakt van bestaande ‘wearables’ en systemen voor leefstijlmonitoring. RESILIEN-T werkt op Mijn Compaan, een specifieke tablet voor senioren (zie www.uwcompaan.nl). Deze tablet wordt in Nederland al op enige schaal gebruikt en kan op afstand beheerd worden door een mantelzorger.

Wat het oplevert

De integrale benadering van RESILIEN-T omvat meerdere dimensies, zoals voeding, bewegingsactiviteiten, het sociale leven en cognitieve training. Voor de gebruiker van de tablet levert deze omvattende aanpak een verbeterde kwaliteit van leven op. Via een link met leefstijlmonitoring, te realiseren in de versie RESILIEN-HOME, kunnen ouderen, mantelzorgers en zorgverleners het zelfmanagement bij een milde cognitieve beperking verder verbeteren.

Voor wie

Voor ouderen me een milde cognitieve beperking die meer aan zelfmanagement willen doen.   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website