Projectomschrijving

i-evAAlution: helpt ouderen met een geïntegreerd ondersteuningssysteem

Binnen AAL zijn veel verschillende oplossingen ontwikkeld. Maar die beantwoorden vaak maar aan een deel van de behoeften van ouderen die zelfstandig willen blijven. Huidige systemen zijn alleen los verkrijgbaar en werken niet met elkaar samen. Een geïntegreerd systeem maakt van het geheel meer dan de som der delen.

Hoe het werkt

i-evAALution integreert verschillende oplossingen die in voorgaande AAL-projecten zijn ontwikkeld. Denk hierbij aan een GPS-horloge met een oproepfunctie en valdetectie (2PCS), huisautomatisering (via Innogy en de Amazon Echo), een tablet met entertainment en communicatiefuncties (NurseTab) en een sociaal platform waarop de gebruiker in contact kan komen met anderen, zodat mensen elkaar kunnen helpen (Helferbörse). Alle functies worden samengevoegd tot één oplossing voor een heel scala van ondersteuningsbehoeften bij ouderen. Dit gebeurt via universAAL, een open platform en ‘koppeltaal’ voor e-health. Het project werkt zo aan een totaaloplossing voor ouderen.

Wat het oplevert

Door de integratie van verschillende technologieën die hun waarde al hebben bewezen, biedt i-evAALution ouderen ondersteuning op uiteenlopende aspecten van hun leven. Het systeem verbetert het comfort en de veiligheid in huis, waardoor de gebruiker op een prettige manier zelfstandig thuis kan blijven wonen. Onderlinge steun via het platform bevordert bovendien de autonomie en geeft ouderen mogelijkheden om goed voor zichzelf én anderen te blijven zorgen. I-evAALuation voorkomt sociaal isolement. De brede ondersteuning thuis geeft naasten, mantelzorgers en professionals een gerust gevoel, zodat de ervaren ‘zorgstress’ afneemt.

Voor wie

Voor mensen boven de 65 jaar die langer zelfredzaam en verantwoord thuis willen blijven wonen. En voor mantelzorgers en andere betrokkenen in de ondersteuning van een zelfstandig wonende oudere.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website