Projectomschrijving

HELICOPTER: maakt het monitoren van de gezondheid makkelijker

Een gezonde en actieve leefstijl is voor iedereen belangrijk, maar nog meer voor ouderen. Het regelmatig checken van de gezondheid en daarover rapporteren naar artsen en zorgverleners, is een methode om op een preventieve wijze een gezonde en actieve leefstijl te monitoren. Veel ouderen hebben het gevoel dat dit erg ingewikkeld is om dit te doen.

Hoe het werkt

Healthy Life support through Comprehensive Tracking of individual and Environmental Behaviors (HELICOPTER) helpt ouderen en hun zorgverleners met feedback, advies en motivatie door het analyseren van de gezondheid van de gebruiker. Het systeem monitort de dagelijkse leefstijlgedragingen en de medische status op een onopvallende en eenvoudige manier. Dat gebeurt met behulp van sensoren op het lichaam (bloeddruk, glucosegehalte, gewicht en dergelijke) en in de leefomgeving (veranderingen in leefstijl of conditie). Een monitoringssysteem vertaalt de data en maakt een vergelijking gemaakt met huidige en voorgaande activiteiten. Het systeem geeft vervolgens feedback hierover aan gebruiker en zorgverleners.

Wat het oplevert

HELICOPTER biedt gebruikers op een motiverende manier duidelijke en simpele informatie en begeleidt ze stap voor stap om gezonder te leven. Zo kunnen mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen, hetgeen bijdraagt aan de kwaliteit van leven. Mantelzorgers krijgen desgewenst een waarschuwing over abnormale situaties. Verder ondersteunt het systeem eerstelijns zorgverleners doordat afwijkingen in het persoonlijke profiel van de oudere in kwestie worden gedetecteerd en desgewenst doorgesluisd.

Voor wie

Ouderen (65+) met milde depressie en fysieke problemen als diabetes of hoge bloeddruk. En voor hun zorgverleners en mantelzorgers.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website