Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

De smartphone speelt een steeds grotere rol in het onderhouden van sociale contacten. Voor ouderen in het bijzonder geldt dat goed gebruik van smartphones hun kwetsbaarheid verlaagt en hen verbindt met familie, vrienden en zorgprofessionals. De complexiteit van de hedendaagse smartphone vormt echter voor veel ouderen een hoge drempel. Tegelijk hebben familie en vrienden de grote wens om voortdurend op de hoogte te blijven van het welzijn van ouderen, óók als fysieke ontmoetingen niet mogelijk zijn. Deze twee uitdagingen worden in het project Easierphone in samenhang aangepakt.

 

Easierphone levert een kerntoepassing voor Android smartphones die een eenvoudige interface biedt aan ouderen (primaire gebruikers) en tegelijk familie en vrienden (secundaire gebruikers) in staat stelt om hen op afstand te helpen. Op deze wijze verhoogt Easierphone het comfort en welzijn van beide groepen gebruikers. De kerntoepassing zal open en uitbreidbaar zijn; enkele extra modules (zoals slimme observatie op basis van geolocaties, one touch connect en samen wandelen) worden in het project reeds ontwikkeld.

 

Commercialisatie van de resultaten wordt geleid door het MKB-bedrijf Pappy GmbH in Zürich, Zwitserland, in samenwerking met de Nederlandse lead ontwikkelaar van de toepassing, Almende BV te Rotterdam. Launching customer van de oplossing is MOB Drechtsteden BV - Internos te Dordrecht.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website