ZonMw coördineert binnen het NWO Kennis- en Innovatie Convenant (KIC) subsidieoproepen van de missiecalls. Een van deze subsidieoproepen is 'Zorg in eigen leefomgeving'.

Onderzoek naar technologie in de eigen leefomgeving

Het doel van deze call is bijdragen aan de gezondheid en zelfredzaamheid van burgers en deze te bevorderen en behouden. Dit wordt gedaan door het verrichten van onderzoek, dat is gericht op het doorontwikkelen en het toepasbaar en effectief maken van technologie in de eigen leefomgeving. Deze technologie draagt bij aan een gezonde leefstijl en aan het verplaatsen van zorg en ondersteuning naar de eigen leefomgeving.

Draagt bij aan centrale missie voor Gezondheid & Zorg

Interdisciplinaire publiek-private consortia kunnen financiering aanvragen gericht op technologische innovaties voor zorg in de eigen leefomgeving. De opbrengsten van de call dragen bij aan de centrale missie voor Gezondheid & Zorg. In deze call wordt ingezet op missie I: Leefstijl en leefomgeving en missie II: Toegang tot zorg.

Subsidieoproep 'Zorg in eigen leefomgeving' geopend

Lees meer op de NWO website over over de subsidieoproep Zorg in eigen leefomgeving. Aanvragen kunnen daar ingediend worden.

 

Kennis- en Innovatie Convenant

Samenwerking ZonMw en NWO aan NWO-KIC

NWO werkt samen met ZonMw aan twee missiegedreven subsidieoproepen. Dit doen we met behulp van onderzoek en op basis van publiek-private samenwerking.

Lees meer over de NWO-KIC

Subsidieoproep 'Leefstijl en leefomgeving'

In deze subsidieoproep willen we met onderzoek een bijdrage leveren aan structurele verbetering van gelijkheid in kansen om in goede gezondheid te leven.

Lees meer over deze subsidieoproep

Betere zorg en welzijn voor ouderen

ZonMw zet zich met financiering voor onderzoek in voor een betere zorg en welzijn voor ouderen. In de strijd tegen dementie en om gezond ouder te worden. Lees meer over onderzoek naar zorg voor ouderen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website