ZonMw coördineert binnen het NWO Kennis- en Innovatie Convenant (KIC) subsidieoproepen van de missiecalls. Een van deze subsidieoproepen is Vroegtijdige opsporing van kanker: Innovaties voor detectie en diagnose van kanker’.

Innovaties voor de vroegtijdig opsporing van kanker

Vroegtijdig opsporen van kanker vergroot de kans op een gunstigere prognose voor de patiënt. Dat is niet alleen voor de patiënt een enorme winst, maar ook de kosten voor het zorgstelsel en de maatschappelijke en economische impact zullen lager zijn. Deze call for proposals heeft als doel te komen tot de ontwikkeling en toepassing van innovatieve of zelfs disruptieve, breed toegankelijke diagnostische mogelijkheden voor vroegtijdige kankerdetectie.

Draagt bij aan centrale missie voor Gezondheid & Zorg

Deze call komt voort uit de Kennis- en innovatieagenda (KIA) Gezondheid en Zorg. De centrale missie van deze KIA is ‘Langer gezond’. Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt zeker in de oncologie.

Subsidieoproep ‘Vroegtijdige opsporing van kanker’ geopend

Lees meer op de NWO website over de subsidieoproep ‘Vroegtijdige opsporing van kanker’. Aanvragen kunnen daar ingediend worden.

Kennis- en Innovatie Convenant

Subsidieoproep Zorg in eigen leefomgeving

Zorg in eigen leefomgeving subsidieoproep

In deze subsidieoproep doen we onderzoek naar het doorontwikkelen en het toepasbaar en effectief maken van technologie in de eigen leefomgeving.

Lees meer over deze oproep

Samenwerking ZonMw en NWO aan NWO-KIC

NWO werkt samen met ZonMw aan twee missiegedreven subsidieoproepen. Dit doen we met behulp van onderzoek en op basis van publiek-private samenwerking.

Lees meer over de NWO-KIC

Betere zorg en welzijn voor ouderen

ZonMw zet zich met financiering voor onderzoek in voor een betere zorg en welzijn voor ouderen. In de strijd tegen dementie en om gezond ouder te worden. Lees meer over onderzoek naar zorg voor ouderen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website