ZonMw coördineert binnen het NWO Kennis- en Innovatie Convenant (KIC) twee subsidieoproepen van de missiecalls. Een van deze subsidieoproepen is 'Leven met dementie'.

Subsidieoproep Leven met dementie

Deze subsidieoproep levert een bijdrage aan de missiedoelstelling dat in 2030 de kwaliteit van leven van mensen met dementie met 25% is toegenomen. Het gaat om onderzoek dat zich met name richt op: onderzoek naar mechanisme(n) van initiatie; preventie van dementie en bijbehorende gevolgen; genezing van dementie; verhogen en/of behouden van de ervaren kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers; en de bijdrage hieraan door het formele zorgsysteem al dan niet met behulp van technologie.
In de oproep wordt gefocust op twee interdisciplinaire onderzoekslijnen waarin voor beide lijnen verbinding wordt gelegd met de sleuteltechnologie artificiële intelligentie (AI):

  1. Mechanistisch onderzoek, uitmondend in kwalitatief hoogwaardige diagnostiek, prognostiek en interventies;
  2. Onderzoek naar psychosociale interventies gericht op gepersonaliseerd zelf- en samenmanagement en op bruikbare technologie voor mensen met dementie en hun (in)formele zorgverleners.

 

Subsidieoproep 'Leven met dementie' geopend

Lees meer op de NWO website over:

Kennis- en Innovatie Convenant

Samenwerking ZonMw en NWO aan NWO-KIC

NWO werkt samen met ZonMw aan twee missiegedreven subsidieoproepen. Dit doen we met behulp van onderzoek en op basis van publiek-private samenwerking.

Lees meer over de NWO-KIC

Subsidieoproep 'Leefstijl en leefomgeving'

In deze subsidieoproep willen we met onderzoek een bijdrage leveren aan structurele verbetering van gelijkheid in kansen om in goede gezondheid te leven.

Lees meer over deze subsidieoproep

Betere zorg en welzijn voor ouderen

ZonMw zet zich met financiering voor onderzoek in voor een betere zorg en welzijn voor ouderen. In de strijd tegen dementie en om gezond ouder te worden. Lees meer over onderzoek naar zorg voor ouderen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website