ZonMw coördineert binnen het NWO Kennis- en Innovatie Convenant (KIC) twee subsidieoproepen van de missiecalls. Een van deze subsidieoproepen is 'Leefstijl en leefomgeving'.

Subsidieoproep Leefstijl en leefomgeving

Het doel van deze oproep is om met onderzoek een bijdrage te leveren aan een structurele verbetering van de kansengelijkheid om in goede gezondheid te leven. De subsidieoproep richt zich op (door)ontwikkeling en toepassing van duurzame innovatieve preventieve interventies gericht op zowel de leefstijl als de leefomgeving. Deze evidence based en succesvolle innovaties zijn gebaseerd op eerder opgedane resultaten en worden binnen deze oproep verder versterkt door de inzet van artificiële intelligentie (AI) en learning communities. De uitkomsten dragen bij aan het streven om in 2040 de ziektelast als gevolg van een ongezonde leefstijl en leefomgeving te reduceren met 30% ten opzichte van 2020.

Subsidieoproep 'Leefstijl en leefomgeving' geopend

Lees meer op de NWO website over over de subsidieoproep Leefstijl en leefomgeving

Kennis- en Innovatie Convenant

Samenwerking ZonMw en NWO aan NWO-KIC

NWO werkt samen met ZonMw aan twee missiegedreven subsidieoproepen. Dit doen we met behulp van onderzoek en op basis van publiek-private samenwerking.

Lees meer over de NWO-KIC

Subsidieoproep 'Leven met dementie'

De subsidieoproep gaat over mechanistisch onderzoek en onderzoek naar psychosociale interventies gericht op gepersonaliseerd zelfmanagement.

Lees meer over de oproep

Onderzoek naar preventie

Door preventieonderzoek werken we met kennis aan een goede gezondheid voor iedereen. Dankzij onze kennis is het mogelijk een gezonde leefomgeving te faciliteren en om de veerkracht te vergroten van mensen om zelf vorm te geven aan gezond(er) leven en leefstijl. Lees meer over preventieonderzoek

Kom 12 november naar de NWO-KIC matchmakingbijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomst wisselt u met andere deelnemers ideeën uit over interdisciplinaire samenwerking en onderzoeksvragen. Uitdagingen en vooral kansen van interdisciplinair samenwerken staan daarbij centraal. Dit levert uiteindelijk geïntegreerde onderzoeksvoorstellen van topkwaliteit op. Daarnaast krijgt tijdens deze bijeenkomst meer informatie over de achtergrond en inhoud van de call for proposals. Lees meer over de bijeenkomst

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website