Het gebruik van state-of-the-art technologieën is een belangrijke stimulans voor de ontwikkelingen in het onderzoeksveld. Op onderzoeksgebied kan dit leiden tot nieuwe inzichten. Het ontwikkelen, opschalen en implementeren voor toepassing in medische technologiegebieden kan leiden tot verbeteringen van behandelingen wat een voordeel voor patiënten kan opleveren.

De technologieën kunnen zeer uiteenlopend zijn en de doelstelling van de programma’s eveneens. Het kan gaan om het stimuleren van gebruik van state-of-the-art technologieën door onderzoekers die daar nog geen toegang toe hebben. Het kan ook gaan om de ontwikkeling van technologische producten, diensten en processen die duurzame zorg een stap dichterbij brengen. Er is eveneens aandacht voor de implementatie en opschaling van technologische producten.

Uitgelicht

Het beste afstudeeronderzoek naar een medisch hulpmiddel of toepassing?

IMDI Talentprijs

Heeft u in het lopende studiejaar 2018-2019 een afstudeeronderzoek afgerond aan een erkende Nederlandse universiteit of hogeschol naar een nieuw medisch hulmiddel met eventueel een daaraangekoppelde e-Health toepassing? Dan komt u misschien in aanmerking voor de IMDI Talentprijs! De inschrijving om deel te nemen aan deze prijs is geopend. Benieuwd hoe deel te nemen?

Lees meer over de IMDI Talentprijs 2018-2019

Enabling Technologies Hotels Programma: looking back and into the future

ZonMw heeft onlangs aangekondigd welke projecten zullen worden gefinancierd in het kader van de vierde oproep van het Enabling Technologies Hotels (ETH)-programma.
Prof. Alain van Gool (Radboudumc) en Dr. Martijntje Bakker (ZonMw) geven commentaar op de resultaten van de oproep.

Lees het artikel

HandScan Hemics: pijnloos en objectief onderzoek naar artrose in handen van de patiënt

vrouw gebruikt handscan apparaat voor mensen met artrose
Bron: Health~Holland

In Nederland lijden ongeveer 100.000 patiënten aan reumatoïde artritis. De medische onderzoeken worden nu door de reumatoloog handmatig uitgevoerd: de ontstekingen en zwellingen worden beoordeeld door de handen van de patiënten te knijpen en te voelen. Onnodig te zeggen, dat veel patiënten dit ervaren als een terugkerende kwelling. Het medische apparaatbedrijf Hemics biedt nu een nieuwe, ondersteunende, niet-invasieve en snelle methode voor reumatologen. 

Nieuwsbericht HandScan Hemics

Heart in 4D

Deze film laat zien hoe de hoeveelheid en samenstelling van plaque in de kransslagaders in beeld gebracht kunnen worden en kunnen worden vervolgd in de tijd. Door de publiek-private samenwerking in dit project kan de ontwikkelde software sneller in de praktijk getoetst worden.  Bovendien is het goed voor de werkgelegenheid.

Heart in 4D

Quantivision project van Marloes Groot

Marloes Groot vertelt over haar IMDI Quantivision Project waarbij ze een methode heeft ontwikkeld om in 1 minuut, in plaatst van voorheen 16 uur, te kunnen zien welke (hersen)cellen gezond zijn en welke tumorcellen bevatten.

Film Quantivision

Alekzander Hoogeweegen wint de IMDI Talentprijs '17-'18

Tijdens het IMDI Congres op 18 januari werd de talentprijs uitgereikt. Uit drie genomineerden koos de jury Alekzander Hoogeweegen als winnaar van de prijs. Benieuwd naar de onderzoeken van de drie genomineerden? U leest er meer over in de interviews met de drie genomineerden.

Naar de interviews

Actueel

Volg via RSS

25 jaar WBSO in praktijk: gezondheid, welzijn en sport

Bedrijven die actief investeren in speur- en ontwikkelingswerk (R&D) lopen voorop in het vinden van creatieve en duurzame oplossingen voor maatschappelijke problemen. De WBSO ondersteunt bedrijven al 25 jaar hierbij. Maar wat heeft 25 jaar WBSO opgeleverd? Lees meer over enkele inspirerende voorbeelden in de categorie gezondheid, welzijn en sport.

Elders gezien

Referenten voor SET gezocht

Voor de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) zijn wij op zoek naar deskundigen (referenten) die aanvragen kunnen beoordelen.

Nieuws

Samenwerken aan het opschalen van e-health

Steeds meer zorgorganisaties gaan aan de slag met de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET). Tijdens de tweede commissievergadering voor de SET op donderdag 4 juli werden vier nieuwe subsidieaanvragen gehonoreerd. Zorgorganisaties Sensire, Marente, Activite en Omring zetten met hun plannen in op de samenwerking bij het opschalen van e-health in de reguliere zorg en ondersteuning van mensen thuis.

Nieuws

Zakelijke kansen in Zwitserland

Zwitserland beschikt over een uitstekende en zeer ontwikkelde Life Sciences sector. Grote farmaceutische bedrijven, zoals Roche en Novartis, zijn hier gevestigd. De ontwikkelingen op het gebied van e-health verlopen echter relatief langzaam. Ook zijn veel ziekenhuizen nog niet zo sterk gedigitaliseerd. Dat biedt kansen voor Nederlandse ondernemers.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Enabling Technologies Hotels 5th call 2019

Onderwerpen

This 5th call of the ETH programme aims to:

  • Facilitate the dissemination of unique technological expertise in the Netherlands to other research groups/institutions/companies that have not worked with that technology before;
  • To stimulate novel interactions among research groups and Technology Hotels and thereby contribute to the advancement of the used technology;
  • To encourage the use of advanced life sciences technologies in public-private partnerships;
  • Propagate the use of data stewardship and data integration principles, methods and standards in advanced life sciences research projects.

Onderdeel van programma

Enabling Technologies Hotels

Geplaatst op

25 juni 2019

Deadline

1 oktober 2019,
14.00 uur

Bekijk

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website