E-health toepassingen kunnen ouderen en mensen met een (risico op) chronische ziekte of beperking helpen. Door gebruik te maken van deze digitale toepassingen zorgen we er samen voor dat deze mensen met een grotere kwaliteit van leven langer thuis kunnen wonen.

Speciaal voor zorgaanbieders en zorgondersteuners is er subsidie voor het opschalen van e-health toepassingen.

Voorbeelden van digitale toepassingen

Er zijn veel verschillende digitale toepassingen. Een aantal voorbeelden van digitale toepassingen zijn bijvoorbeeld:

 • Leefstijlmonitoring
  Sensoren en algoritmen registreren afwijkingen in dagelijkse activiteiten en genereren op basis hiervan een alarm. Bijvoorbeeld valsensoren.
 • Beeldzorg
  Beeldcontact tussen cliënt en zorgprofessional, als opvolging van een alarm of als sociale functie.
 • Medicatie dispensing
  Medicijndispensers bieden automatisch op de juiste momenten een zakje pillen en tabletten aan in de goede samenstelling en dosering. Door de Elektronische Toedienregistratie zijn er minder medicatiefouten.
 • Communicatieplatforms
  Elk online communicatieplatforms is anders, maar er zijn vele mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het beter afstemmen tussen zorgprofessional en client, digitaal afspraken maken met een mantelzorger en het bevorderen van soicale contact in de buurt.
 • Sociale robotica
  Robotdieren of sociale zorgrobots zijn knuffeldieren die reageren op hun omgeving, bijvoorbeeld door geluid te maken of te bewegen.

Onder e-health vallen digitale toepassingen die betrekking hebben op zorg- en/of ondersteuning en die de kwaliteit van leven van cliënten verbeteren of mantelzorg vereenvoudigen. Wilt u aan de slag met e-health toepassingen en heeft u vragen? Neem contact met ons op

Zorgprofessionals geven gratis tips

Veertien zorgprofessionals implementeerde e-health binnen hun organisatie. Zij deelde hun ervaringen en tips tijdens de e-health week. Lees het artikel

Subsidie voor opschalen e-health toepassingen

Wilt u weten wat er allemaal komt kijken bij het aanvragen van een subsidie? Bekijk het stappenplan voor het indienen van SET-subsidie

Wally bedacht digitale kluis

Een digitale kluis is een plek waar cliënten al hun relevante sociale- en zorggegevens opslaan. "De gegevens in de digitale kluis helpen om de cliënt te leren kennen. Dan is maatwerk makkelijker te leveren."

Lees het verhaal van Wally

Lijst met gehonoreerde aanvragen

Benieuwd naar ideeën van anderen? Bekijk welke projecten een financiële of ondersteunende bijdrage van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) hebben gekregen. Lijst toegekende aanvragen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website