Digitale toepassingen ontlasten niet alleen cliënten. Het zorgt er ook voor dat zorginstellingen effectiever en efficiënter werken. Dat levert een hoop voordelen op. Vraag nu subsidie aan om e-health binnen uw organisatie op te schalen.

Voorbeelden van digitale toepassingen

Er zijn veel verschillende digitale toepassingen. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Beeldzorg: Beeldcontact tussen cliënt en zorgprofessional, als alarm-opvolging.
  • Medicatie dispensing: medicijndispensers bieden automatisch juiste hoeveelheid medicatie.
  • Leefstijlmonitoring: Sensoren en algoritmen registreren afwijkingen in activiteiten.

E-health toepassingen kunnen ouderen en mensen met een (risico op) chronische ziekte of beperking helpen. Het kan er zelfs voor zorgen dat zij langer gezond thuis kunnen blijven wonen.

Voordelen voor zorginstellingen

Het inregelen van e-health binnen uw zorginstelling kost tijd en energie, maar uiteindelijk levert het u als zorginstelling een hoop op. De voordelen van e-health:

  • Het bespaart tijd
  • Het bespaart kosten
  • Het zorgt voor minder administratie
  • Het geeft meer inzicht in gezondheid client
  • Het zorgt voor een efficiënter werkproces

Al veel andere zorginstellingen gingen u voor. Lees bijvoorbeeld hoe Mirthe beeldzorg inregelde binnen zorginstelling Sensire.

Zorg op afstand: meer vrijheid voor klant

Mirthe van de Belt regelde binnen Innovatiecluster Achterhoek met een SET-subsidie zorg op afstand in. "Zorg op afstand betekent voor de klant meer vrijheid. Daarnaast zorgt het ervoor dat zorgmedewerkers effectiever en efficiënter kunnen werken."

Lees Mirthe's verhaal

Door inzet van digitale toepassingen zorgen we er samen voor dat ouderen en chronisch zieken met een grotere kwaliteit van leven langer thuis kunnen wonen.

Subsidie aanvragen voor opschalen e-health

Bent u als zorgorganisatie al bezig met e-health? Het is nu mogelijk om subsidie aan te vragen om e-health toepassingen binnen uw organisatie op te schalen. Kijk of u in aanmerking komt voor deze subsidie. Lees meer over de regeling Stimuleringsregeling E-health Thuis

Heeft u een vraag?

Wilt u sparren of overleggen? Heeft u een vraag? De adviseurs van ZonMw en RVO staan voor u klaar en denken graag met u mee. Neem contact met ons op

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website