Projectomschrijving

Viamama is een nieuw concept in Nederland. Een centrum is gericht op vrouwenzorg waar inmiddels 23 verschillende zorgprofessionals onder 1 dak hun zorg verlenen. Wij willen graag een professionele coach inhuren die deze 23 zorgverleners verbindt, professionele teamavonden organiseert, casuïstiek tussen de professionals begeleidt, webinar-avonden online organiseert en de verbindende kracht ondersteunt. Hierdoor gaan de professionals elkaars expertise écht goed leren kennen kunnen we betere zorg verlenen.

Om het doel van het centrum te verwezenlijken en tot een volgende stap te krijgen, is een diep contact van zorgverleners onderling nodig. Specialisten gaan samenwerken in een team. Dit teamverband maakt dat zij elkaar weten te vinden, zich goed voelen op hun werkplek én dat zij samen het centrum 'next level' gaan tillen. Zodat zorg niet alleen als de klacht al aanwezig is gaat plaatsvinden, maar juist preventief.

Deze korte lijnen zorgen voor een kwaliteitsverbetering in de zorg. Daarnaast werkt het kostenbesparend doordat meer preventief gewerkt gaat worden. Ten slotte zijn we eerder bij de zorgvraag betrokken, waardoor cliënten veel eerder geholpen kunnen worden. We willen hulp bij het opzetten van professionele teamavonden, online en fysiek om de verbinding te vergroten tussen de zorgverleners.

Doel van dit project:

  • Verbinden van zorgprofessionals: het makkelijker maken van kennis delen met elkaar
  • Intervisiemomenten rondom casuïstiek opzetten
  • Structureel opzetten van professionele teamavonden
  • Begeleiding van de innovatie, uitzetten van de routes tot de volgende stap, coaching procesinnovaties; het verbeteren van de werkprocessen.
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website