Mobiele menu

Subsidieaanvraag Implementatie- en opschalingscoaching voor implementeren e-health bij medicijngebruik

Projectomschrijving

In de zorg streven zowel cliënten als zorgverleners naar persoonlijk contact. Maar dat is in de huidige setting vaak lastig en tijdrovend. Zo wil je als cliënt wel graag persoonlijk advies, een persoonlijk gesprek en wil je dat je vraag: "kan het ook met minder pillen?" Serieus wordt beantwoord. Maar eigenlijk wil je dat niet in de apotheek.

Digitaal communiceren met cliënten maakt het mogelijk dat je als zorgverlener ook bij de cliënten kan zijn of kan komen op momenten en plaatsen die in de huidige setting niet mogelijk zijn. Een gedeeld dossier waarin cliënt en zorgverlener samen werken en communiceren draagt bij aan het ontstaan en de groei van vertrouwen.
Wij gaan een virtueel gezondheidsplatform (Healfie) met geïntegreerd persoonlijk dossier implementeren. Meerdere zorgprofessionals werken hierin samen met de cliënt. Zo willen we de cliënt helpen en coachen om zelf meer grip op diens geneesmiddelen en gezondheid te krijgen, met minder pillen af te kunnen door een betere leefstijl. 

Verslagen


Eindverslag

Als apotheker heb ik al jaren het gevoel "dit moet anders". In de openbare apotheek is in het gesprek met de patiënt vooral veel tijd nodig voor alle financiële afwikkelingen. Echt de tijd nemen voor een patiënt, deze vaak te horen en spreken, deze ondersteunen op het moment dat de patiënt ook echt de informatie van ons nodig heeft is niet passend binnen de huidige structuur.
Hoe vaak ik in de apotheek niet de vraag krijg of het niet met minder pillen kan. Dit is een zeer begrijpelijke vraag. Sterker nog, het is een vraag die met de juiste inzet van zorg en motivatie van de patiënt zelf zeker te bewerkstelligen is.
Met die visie is MinderPillen opgericht. Een digitaal gezondheidsnetwerk waarbinnen wij de patiënt onderwijzen rondom diens eigen medicatie middels e-learning en coaching via de healfie-app. Hier ondersteunen wij de patiënt in het maken en volhouden van de juiste gezonde keuzes en begeleiden we deze middels frequente en korte contactmomenten tot grote gezondheidswinst.

Samenvatting van de aanvraag

L.S. Als apotheker heb ik al jaren het gevoel "dit moet anders". In de openbare apotheek is in het gesprek met de patient vooral veel tijd nodig voor alle financiële afwikkelingen ivm bijvoorbeeld het preferentiebeleid. Echt de tijd nemen voor een patient, deze vaak horen en spreken, deze ondersteunen op het moment dat de patient ook echt de informatie van ons nodig heeft is niet passend binnen de huidige structuur. Mijn doel is daarom om apotheker te zijn, zonder apotheek. Mensen echt te begeleiden in hun medicatiegebruik, op het moment dat het de patient schikt en dus noodzakelijk is. De samenwerking zoeken met andere professionals rondom deze patient. Samen te communiceren en de patient weer de regie terug te geven over diens eigen gezondheid. Hoe vaak ik in de apotheek niet de vraag krijg of het niet met minder pillen kan. Dit is een zeer begrijpelijke vraag. Sterker nog, het is een vraag die met de juiste inzet van zorg en motivatie van de patient zelf zeker te bewerkstelligen is. De patient onderwijzen rondom diens eigen medicatie middels e-learning en webinars (allemaal via de healfie app aan te bieden), de patient ondersteunen in het maken en volhouden van de juiste leefstijlkeuzes en de patient begeleiden door middel van frequente en korte contactmomenten kan leiden tot grote gezondheidswinst en kostenreductie. Met deze subsidieaanvraag kan ik een coach inhuren welke zich bewezen heeft binnen de innovatie in de e-health. Welke ook nog dezelfde achtergrond heeft als het aan komt op mijn professie. Samen met hem wil ik mijn project van de grond krijgen. Een kickoff bewerkstelligen en daarna zo snel mogelijk opschalen, zodat zo veel mogelijk mensen op deze manier geholpen kunnen gaan worden. Ze hoeven zich niet te voegen naar het bestaande zorgsysteem, dit zorgsysteem vormt zich om de vraag van de patient heen. Digitaal waar mogelijk en fysiek waar nodig. Ik sta in contact met diverse zorgverleners (o.a. artsen en voedingsdeskundigen) welke dit concept sterk ondersteunen en mijn visie delen. Het kan anders in de zorg rondom de patient. Als apotheker draait het om zo veel meer dan medicatie verstrekken. De farmaceutische zorg en onze kennis rondom preventie moet weer naar voren komen! Ik ben benieuwd wat u van mijn aanvraag vind en kijk erg uit naar uw reactie. Met vriendelijke groet, Tessa de Vos MSc Aoptheker Fox Pharma Support LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tessa-de-vos-interim-apotheker-zzp-leefstij…

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
838002851
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2021
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
T. De Vos MSc
Verantwoordelijke organisatie:
Fox Pharma Support