Projectomschrijving

Door de huidige ontwikkelingen met betrekking tot het COVID-19-virus wordt zichtbaar dat e-health een waardevolle toevoeging is op interventies in de gezondheidszorg. Door onbekendheid bij, zowel bij cliënten als verwijzers, wordt daar nog niet optimaal gebruik van gemaakt. Het gevolg daarvan is dat cliënten te lang moeten wachten voordat ze voor hun zorg op de juiste plek terecht komen. Beweging in Ontwikkeling wil e-health integreren in het interventie programma wat speciaal ontwikkeld is voor gezinnen met een kind met langdurig pijn of vermoeidheidsklachten.
Ons doel is dat verwijzers gemakkelijk kunnen doorverwijzen en gezinnen ons goed kunnen vinden. Op die manier kunnen ze de voordelen van een mix van face-to-face consulten met e-health consulten ervaren. Door het inzetten van digitale vormen van begeleiding zijn er minder face-to-face behandelingen nodig en worden de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van ouders en kinderen binnen hun herstelproces vergroot. Dit zorgt voor verlaging van zorgkosten en arbeidsbesparing.

De digitale middelen versterken de kwaliteit van de zorg, omdat het stimuleren van zelfredzaamheid en zelfstandigheid ook zorgt voor een beter resultaat en sneller herstel. Herstel en inzicht in hun eigen gezondheid in de breedste in van het woord zorgt voor een toename in de kwaliteit van leven van de kinderen en hun gezin.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website