Projectomschrijving

In het project ‘verkenning Dried Blood Spots’ worden technieken onderzocht waarbij patiënten mogelijk in de toekomst zelf thuis bloed kunnen afnemen en deze per post versturen naar het laboratorium. Hierdoor zouden (chronisch) zieke patiënten niet meer onnodig vaak naar de bloedafname locatie hoeven te komen. Hiermee hopen we op een verbetering in de kwaliteit van leven voor de patiënt.
 
Bij het gebruik van Dried Blood Spots wordt door middel van een vingerprik bloed geplaatst op een kaart. Deze kaart wordt vervolgens opgestuurd naar het ziekenhuis, waar verschillende bloedwaardes kunnen worden bepaald. Er zijn ook andere technieken op de markt beschikbaar waarmee thuis bloed afgenomen kan worden, zoals het verzamelen van volbloed in kleine buisjes. Binnen dit project willen we de verschillende afname technieken vergelijken om uiteindelijk de beste te selecteren.

In de verkenning wordt eerst onderzocht welke ziektebeelden winst hebben aan deze techniek en welke bloedwaardes bepaald moeten worden. Vervolgens worden de mogelijkheden en de impact voor het laboratorium bepaald. Dit wordt gecombineerd in een business case om te onderzoeken of de vernieuwde techniek kosteneffectief is. Indien de business case positief is, wordt een implementatie opgeleverd. In dit implementatieplan wordt beschreven wat er nodig is voor de implementatie van de techniek.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website