Mobiele menu

Coaching for Commercialisation of Anti-Overload Device

Projectomschrijving

Schouderpijn kost de Nederlandse samenleving zo'n €27 miljoen euro per jaar aan zorgkosten, en een veelvoud daarvan aan arbeidsuitval. De huidige oplossing (physio en training) zijn niet duurzaam, en er is ca. 30% terugval. Een duurzame oplossing vraagt continue begeleiding, bijvoorbeeld door continue monitoring. 95% van de schouderklachten zijn het gevolg van overbelasting. (Over-)belasting kan gemeten worden met een sensor, die met een vriendelijk signaal een korte of langere pauze kan aanbevelen. We zetten de ZonMw implementatiecoach in om onze sensoroplossing naar de markt te helpen brengen.

Verslagen


Eindverslag

Musculo-skeletale aandoeningen (MSD) die gepaard gaan met schouderpijn worden gerangschikt in de Europese top 10 van
gezondheidsproblemen op basis van prevalentie en kosten.
Overbelasting is een belangrijke oorzaak van schouderpijn, en ontstaat door de arm langere tijd in een ergonomisch ongunstige positie te houden. Tijdelijke training van de patient leidt vaak niet tot de benodigde permanente gedragsverandering. Een anti-overload device kan een patient ondersteunen door 24/7 en duurzaam te begeleiden.
De expertise nodig bij het commercialiseringsproces, m.n. de expertise ontbrak om zowel een technologie te distilleren tot een verkoopbaar product als om door middel van stakeholderanalyse en klantontdekkingsstudies een businessmodel te ontwikkelen in het complexe ecosysteem van medische hulpmiddelen. Bovendien is expertise vereist om het bedrijf te positioneren voor verdere fondsenwervingsrondes. Twee coaches hebben een marktverkenning uitgevoerd onder artsen en patiënten om een doelmarkt te identificeren.

Samenvatting van de aanvraag

Musculo-skeletale aandoeningen (MSD) die gepaard gaan met schouderpijn worden gerangschikt in de Europese top 10 van gezondheidsproblemen op basis van prevalentie en kosten. Overbelasting is een belangrijke oorzaak van schouderpijn, en ontstaat door de arm langere tijd in een ergonomisch ongunstige positie te houden. Tijdelijke training van de patient leidt vaak niet tot de benodigde permanente gedragsverandering. Een anti-overload device kan een patient ondersteunen door 24/7 en duurzaam te begeleiden. Er is nu ondersteuning nodig bij het commercialiseringsproces, m.n. de expertise om een technologie te distilleren tot een verkoopbaar product door middel van stakeholderanalyse en klantontdekkingsstudies en om een businessmodel te ontwikkelen in het complexe ecosysteem van medische hulpmiddelen. Bovendien is expertise vereist om het bedrijf te positioneren voor verdere fondsenwervingsrondes. We hebben twee coaches gevonden met een bewezen track record, en willen onder hun begeleiding de stappen naar de markt maken.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
838002591
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2021
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Ir. J. Klijs
Verantwoordelijke organisatie:
Universitair Medisch Centrum Groningen