Projectomschrijving

De zorgkosten in Nederland stijgen al jaren, in het hoofdlijnen akkoord is afgesproken dat deze stijging de komende jaren gedempt moet worden. Om deze demping te kunnen halen moet de zorg anders georganiseerd worden en zorg worden voorkomen, vervangen of verplaatst.

  • Telemonitoring HF/COPD, door telemonitoring thuis aan te bieden, worden patiënten op afstand gevolgd en direct begeleid bij een eventuele achteruitgang. Patiënten vullen vragenlijsten en vitale waardes in welke zorgverleners bij een afwijkende waarde bekijken en op kunnen acteren. Coaching op opschalen en borgen van zorg innovaties.
  • BeterDichtbij, Poli afspraken verplaatsen naar video en e-consulten. Via het platform van BeterDichtbij wordt het mogelijk om videoconsulten en e-consulten met patiënten te houden. Daarnaast biedt BeterDichtbij de mogelijkheid algemene zorgvragen vooraf af te vangen en door middel van voorlichting patiënten beter voorbereid op het spreekuur te krijgen waardoor de zorg minder tijd neemt.

Door de coaching van Allegro Medical hebben de projectleiders van Flevoziekenhuis kunnen leren van de werkwijze van de projectleiders bij Allegro Medical. Allegro Medical heeft handige werkboeken en handvatten aangeleverd waar wij op de lange termijn gebruik van kunnen maken. Het laagdrempelige contact tijdens het coachingstraject heeft ervoor gezorgd dat er duurzaam contact ontstaan is tussen verschillende projectleiders.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website