Medische Inspirator prijs

Medische Inspirator prijs 2019 nabeschouwing

De Medische Inspirator is een aanmoedigingsprijs voor het meest inspirerende samenwerkingsverband tussen patiënt, patiëntorganisatie en onderzoeker (en bij voorkeur met zorgverleners en bedrijven) ter waarde van maximaal € 100.000. Dit bedrag is bedoeld voor de financiering van een onderzoeksproject dat overtuigend aansluit bij een patiëntbehoefte en gericht is op het realiseren van een medisch product.

De nominaties van 2019

Voor deze ronde van de Medische Inspirator prijs streden er weer 3 groepen tegen elkaar voor de meeste publieksstemmen. In de periode van 14 oktober 2019 12.00 uur tot 11 november 2019 12.00 uur was de pagina geopend om te kunnen stemmen. (www.zonmw.nl/stemnu) De stemsite is inmiddels gesloten, dus u kunt niet meer stemmen maar nog wel de films bekijken over onderstaande projecten.

 • Dwarslaesie in beweging met hologrammen
  Dit project bestaat uit een set Mixed Reality beweeggames die patiënten met een dwarslaesie stimuleren en in staat stellen om tijdens de revalidatie vaker, intensiever, op zelf gekozen momenten en met beter op hun mogelijkheden en belangstelling afgestemde oefeningen te trainen.

 • Vet voor een brandend probleem!
  ‘Vet voor een brandend probleem’ wil een nieuwe anti-littekentherapie ontwikkelen via het toepassen van SVF: Stromal Vascular Fraction. Dit is een sterk geconcentreerde vorm van ‘vet’ die middels een injectie toegepast kan worden om wonden sneller te laten genezen en om littekens tegen te gaan of te verminderen.

 • IamYu: jeugdzorg die gaat over jou!
  Deze projectgroep richt zich op jongeren en heeft iamYu ontwikkeld: een innovatieve app speciaal voor de dagelijkse jeugdzorg praktijk die behandeling op maat ondersteunt middels gepersonaliseerd monitoren, visualiseren en analyseren.

Lees ook het nieuwsbericht over de nominaties voor meer informatie.

De procedure

Een deskundige jury bepaalt welke 3 projecten strijden om de prijs. Van deze top 3 projecten wordt een promotiefilmpje gemaakt onder begeleiding van professionele filmmakers. Het algemeen publiek speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de uiteindelijke winnaar van de (maximaal) €100.000,-. De nummer twee krijgt € 75.000,- en de nummer drie € 50.000,-.

Meer informatie over de prijs en de winnaars van voorgaande jaren is te vinden onder de links op deze pagina.

Stemreglement Medische Inspirator prijs

 1. Iedereen met een e-mailadres kan stemmen via de website www.zonmw.nl/stemnu.
 2. Er mag één keer gestemd worden vanuit een geldig en werkend e-mailadres. Dubbele stemmen worden verwijderd. De stem dient bevestigd te worden.
 3. Het opgegeven e-mailadres wordt gebruikt om de stem te controleren en voor communicatie rondom de prijs.
 4. De stemperiode duurt 4 weken.
 5. Indien er ongeregeldheden in het stemproces worden opgemerkt die niet eenvoudig te corrigeren zijn, dan behoudt ZonMw zich het recht voor de e-mailstemming te laten vervallen. ZonMw bepaalt vervolgens de winnaar op basis van het advies van de jury.

De Jury voor de Medische Inspirator prijs 2019

Voorzitter:

 • Mevrouw A. (Anneke) Wijbenga: voorzitter Schildklier Organisatie Nederland (SON)

Vice-voorzitter:

 • Mevrouw dr. I. (Ingeborg) Meijer: onderzoeker en leider van de werkgroep SURe (Society Using Research) bij het Centrum voor Wetenschaps- en Techniek Studies (CWTS) van het LUMC

Leden:

 • Mevrouw dr. M.H.E. (Mariëtte) Driessens: beleidsmedewerker Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP); voor zeldzame en genetische aandoeningen.
 • Mevrouw M. (Marcia) van Woensel: eindredacteur wetenschapsprogramma’s en publieksonderzoeken
 • De heer dr. C. (Casper) Schoemaker: senior onderzoeker bij het RIVM en patiëntvertegenwoordiger
 • Mevrouw M. (Margriet) Crezee: adviseur patientenparticipatie Digitale Zorg bij PGO support en patientvertegenwoordiger in adviesraad van de stichting Care4BrittleBones
 • De heer C. (Cees) Smit: patientvertegenwoordiger en eredoctor van de Universiteit van Amsterdam voor zijn werk op het terrein van hemofolie, patientenparticipatie en medische biotechnologie
 • De heer D.J. (Daan) van Eijk: hoogleraar Industrial Design aan de TU Delft
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website