Medische Inspirator prijs

Winnaar Medische Inspirator prijs 2017

Na een intensieve periode waarin veel campagne is gevoerd voor de Medische Inspirator prijs en de drie genomineerde onderzoeksprojecten, is donderdag 23 november op het VSNU Impact festival de winnaar bekend gemaakt. Op de eerste plaats is geëindigd ‘Cursus ‘Partner in Balans’ bij dementie’. Dit project ontvangt € 75.000 om te besteden aan hun onderzoek.

Lees het gehele nieuwsbericht over de uitslag

De Medische Inspirator is een aanmoedigingsprijs voor het meest inspirerende samenwerkingsverband van patiënten en een onderzoeker (en bij voorkeur met zorgverleners en bedrijven) ter waarde van € 75.000. Dit bedrag is bedoeld voor de financiering van een (onderzoeks)project dat overtuigend aansluit bij een patiëntbehoefte en gericht is op het realiseren van een medisch product.

Het thema

Het thema was dit jaar medische technologie. Er waren dit jaar drie categorieën met ieder hun eigen voorwaarden. De genomineerden voor de Medische Inspirator prijs van 2017 waren:

 • Categorie eHealth: Cursus 'Partner in Balans' bij dementie
  Onderzoeker Lizzy Boot (MUMC) en mantelzorger Jenny Tillie-Hecker
 • Categorie Innovatieve Instrumenten: IVWear maakt een infuus draagbaar
  Onderzoeker Bart Verkerke (UMCG) en patiënt Dave Keijzer
 • Categorie Hulpmiddelen: Een slimme zelftest voor adem
  Onderzoeker Erik Bischoff (UMCN) en patiënt Joep Fleuren

Bekijk de nominatiefilms nogmaals van de Medische Inspirator pijs 2017!

De procedure

Een deskundige jury bepaalt welke drie projecten strijden om de prijs. Van deze top 3 projecten wordt een promotiefilmpje gemaakt onder begeleiding van professionele filmmakers. Het algemeen publiek speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de uiteindelijke winnaar van de €75.000. De nummers twee en drie krijgen respectievelijk € 50.000 en € 25.000.

Meer informatie over de prijs en de winnaars is te vinden onder de links op deze pagina.

Stemreglement Medische Inspirator 2017

 1. Iedereen met een e-mailadres kan stemmen via de website www.zonmw.nl/stemnu.
 2. Er mag één keer gestemd worden vanuit een geldig en werkend e-mailadres. Dubbele stemmen worden verwijderd.
 3. Het opgegeven e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt om de stem te controleren en voor communicatie rondom de prijs. Iedere stemmer ontvangt kort na de einddatum een bericht wie de winnaar is.
 4. De stemperiode loopt van 23 oktober 2017, 12.00 uur tot 20 november 2017, 12.00 uur.
 5. Indien er ongeregeldheden in het stemproces worden opgemerkt die niet eenvoudig te corrigeren zijn, dan behoudt ZonMw zich het recht voor de e-mailstemming te laten vervallen. ZonMw bepaalt vervolgens de winnaar op basis van het advies van de jury.

De Jury voor de Medische Inspirator 2017

Voorzitter:

 • Mevrouw E. (Elizabeth) Vroom: oprichtster en drijvende kracht achter het succesvolle Duchenne Parent Project.

Leden:

 • Mevrouw A. (Anneloes) Roelofsen: beleidsmedewerker patiëntenparticipatie bij KWF Kankerbestrijding.
 • Mevrouw M. (Marcia) van Woensel: eindredacteur en programmamaker van verschillende (wetenschaps)programma's en crossmedia projecten.
 • Mevrouw dr. S. (Simone) van der Burg: is als senior onderzoeker en themaleider ethiek verbonden aan IQ healthcare (Radboud UMC).
 • Mevrouw dr. M.H.E. (Mariëtte) Driessens: Beleidsmedewerker Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP); voor zeldzame en genetische aandoeningen.
 • De heer prof. dr. N.M. (Nico) Wulffraat: als kinderreumatoloog verbonden aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht
 • De heer dr. C. (Casper) Schoemaker: Senior onderzoeker bij het RIVM en patiëntvertegenwoordiger.
 • Mevrouw dr. I. (Ingeborg) Meijer: onderzoeker en leider van de werkgroep SURe (Society Using Research) bij het Centrum voor Wetenschaps- en Techniek Studies (CWTS) van het LUMC.

Links

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website