Over dit programma

LSH 2Treat

ZonMw heeft in 2014 vijf publiek-private samenwerkingsprojecten gehonoreerd binnen de Life Sciences & Health (LSH) call ‘2Treat’. Vier van de vijf projecten zijn uiteindelijk gerealiseerd. De projecten hadden een looptijd van 4 tot 5 jaar. Lees meer over de projecten en interviews met projectleiders in de digitale publicatie.

In samenspraak met de topsector LSH was de call ‘2Treat’ opengesteld op het domein van de roadmaps ‘Regenerative Medicine’ en ‘companion diagnostics’ op het gebeid van  ‘Pharmacotherapy’ gecombineerd met ‘Molecular Diagnostics’ van het innovatiecontract (2013) van de topsector LSH. Doelstellingen binnen ‘2Treat’ waren:

  • Het faciliteren van translationeel en eerste fasen klinisch onderzoek, met een duidelijk omschreven product of service
  • Stimuleren van samenwerking tussen kennisinstellingen en ondernemingen en aansluiting met gezondheidsfondsen
  • Bijdragen aan kostenbeheersing in de gezondheidszorg

De vijf geselecteerde projecten betreffen de LSH roadmaps Molecular Diagnostics in combinatie met Pharmacotherapie (1x) en Regenerative medicine (4x). De totale budgetomvang van deze projecten bedraagt ruim €14,6 miljoen.

Bij de projecten, met een looptijd van 4-5 jaar, zijn vier verschillende gezondheidsfondsen betrokken die in totaal €1 miljoen investeren. Het bedrijfsleven draagt €4 miljoen bij, waarvan €1,6 miljoen in cash. De kennisinstellingen dragen in kind € 2,6 miljoen bij. De financiering door ZonMw is €7,1 miljoen.

Gerelateerde onderwerpen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website