Over dit programma

Er komen vanuit Horizon géén nieuwe subsidieoproepen meer!

Het doel van het Horizon programma is het stimuleren van onderzoek op basis van nieuwe ideeën op het terrein van genomics, de studie van het genoom, het geheel aan erfelijk materiaal van een organisme, en bioinformatica. Het Horizon programma fungeert daarmee als kweekvijver voor onderzoeksleiders van morgen. Het Horizonprogramma is gefinancierd door het Netherlands Genomics Initiative (NGI) en in opdracht uitgevoerd door ZonMw.

Horizon kende 2 fases en 3 soorten projecten:

  • kortlopende Doorbraakprojecten gericht op proof of concept. In de periode 2008 en 2010 zijn 3 subsidieronden voor Doorbraakprojecten georganiseerd
  • Zenith-projecten, grote projecten bedoeld voor het opzetten van een volwassen onderzoekslijn- en groep om een proof of concept uit te werken. In de periode 2010 en 2012 zijn 2 subsidieronden voor Zenithprojecten georganiseerd.
  • Valorisation Project Grant: het is van groot belang dat nieuwe kennis doorstroomt richting gebruikers met als doel toepassing van die kennis in producten, processen en diensten. Mogelijke gebruikers van zijn bijvoorbeeld industrie, ziekenhuizen en patiënten(verenigingen). Om de projectresultaten een stap verder richting toepassing te brengen konden Horizon onderzoekers in de periode 2010-2012 een valorisation project grant aanvragen.

Nieuwsgierig naar de resultaten? Kijk op deze pagina onder het kopje Downloads en Links voor een indruk van de visionaire onderzoeken of naar de interviews met enkele projectleiders.

Downloads en links

Interviews met enkele projectleiders

Gerelateerde onderwerpen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website