Onderwerpen

Uitgelicht

Partnership Diabetes Fonds

ZonMw en het Diabetes Fonds combineren de expertises van beide organisaties en creëren samen de subsidiemogelijkheid Diabetes II Doorbraakprojecten.

Bekijk de pagina

Rozemarijn Weijers wint de IMDI-talentprijs voor duurzame zorg

De IMDI-talentprijs wordt elk jaar uitgereikt voor het beste afstudeeronderzoek over een nieuw medisch hulpmiddel. Als masterstudent werktuigbouwkunde en biomedische technologie aan de TU Eindhoven, schreef Rozemarijn een algoritme voor een OCT-sensor, waardoor een oogoperatierobot samen met de oogchirurg beter zicht krijgen in het oog. Het doel is dat oogoperaties hiermee sneller en veiliger worden maar ook om nieuwe ingrepen op microscopisch niveau mogelijk te maken. 

Lees het volledige nieuwsbericht

Terugblik 3e Publiek-private samenwerking dag

15 februari vond de derde editie van de ZonMw Publiek-private samenwerking dag: Innovatie door co-creatie plaats. Het was een drukbezochte en succesvolle middag met veel verschillende sprekers. In het digitale verslag over deze dag krijgt u een goede impressie van de middag. Naast foto’s en beschrijvingen van de sessies, vindt u in het verslag ook alle publiceerbare presentaties terug. Mocht u nog vragen hebben over de PPS-dag of over publiek-private samenwerking, stuur dan een mail naar pps@zonmw.nl.

Bekijk de publicatie Terugblik PPS-dag 2018

Enabling Technologies Hotels Programma: looking back and into the future

ZonMw heeft onlangs aangekondigd welke projecten zullen worden gefinancierd in het kader van de vierde oproep van het Enabling Technologies Hotels (ETH)-programma.
Prof. Alain van Gool (Radboudumc) en Dr. Martijntje Bakker (ZonMw) geven commentaar op de resultaten van de oproep.

Lees het artikel

Implementatielessen uit eHealth-projecten

eHealth Met het Actieplan eHealth versnelt ZonMw de implementatie en daarmee het gebruik van e-health-innovaties in de dagelijkse gezondheidszorg.

Een knelpunt voor veel eHealth toepassingen is de overgang van de pilot-fase naar implementatie en brede toepassing in de dagelijkse gezondheidszorg, waardoor bewezen succesvolle eHealth toepassingen ‘op de plank’ blijven liggen. In deze publicaties leest u de implementatielessen die in de projecten uit het Actieplan eHealth zijn geleerd.

Bekijk de publicatie

Drie biokunstenaars winnen Bio Art & Design Award 2017

De biokunstenaars Xandra van der Eijk met ‘Seasynthesis’, Cheng Guo met  ‘Anon. - An intervention in the Anthropocene’ en Jiwon Woo (USA) met ‘Mother's Hand Taste (Son-mat)’ zijn op vrijdag 19 mei uitgeroepen tot de winnaars van de Bio Art & Design Award 2017 (BAD Award). De jury koos deze biokunstenaars en -designers uit twaalf teams van samenwerkende internationale kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers. Met de geldprijs van 25.000 euro brengen de winnaars het komende jaar hun kunstproject tot uitvoer. Voor de uitvoering van elk BAD Award-project wordt nauw samengewerkt met een Nederlandse onderzoeksinstelling.

Lees het hele nieuwsbericht

Quantivision project van Marloes Groot

Marloes Groot vertelt over haar IMDI Quantivision Project waarbij ze een methode heeft ontwikkeld om in 1 minuut, in plaatst van voorheen 16 uur, te kunnen zien welke (hersen)cellen gezond zijn en welke tumorcellen bevatten.

Actueel

Volg via RSS

Samenwerking ZonMw en RVO helpt MKB vooruit

De eind 2017 gestarte samenwerking tussen ZonMw en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) helpt MKB’ers met internationaliseren. De behoefte aan ondersteuning blijkt divers te zijn. Het programma “MKB in Europa” speelt hierop in met maatwerk.

Nieuws

Kleding en papier van koeienpoep

Eindhoven - Het mestprobleem bezorgt boeren veel kopzorgen. De Eindhovense kunstenares Jalila Essaïdi heeft een oplossing die boeren niet dwingt om minder mest te produceren, maar er een mooie bestemming voor creëert. Mest als basis voor bioplastic, biotextiel en biopapier.

Bron: De Telegraaf - Cleo Goossens
Nieuws

Projectresultaat uit Take-off in het nieuws bij NOS

Prolira is één van de organisaties die in 2015 binnen het Take-Off fase 2 vroegefasetrajecten, subsidie heeft ontvangen. Samen met het UMC Utrecht heeft Prolira een scan ontwikkeld – De Deltascan - waarbij direct een delirium herkend kan worden.

 

Nieuws

Tien projecten Create Health van start

Voor de subsidieoproep ‘Kennisbasis e-health voor gezond en actief ouder worden’ hebben tien aanvragen definitieve honoreringen ontvangen. Deze subsidieoproep valt binnen het programma Create Health.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Diabetes II Doorbraakprojecten

Onderwerpen

  • Doorbraakprojecten
  • Diabetes type 2
  • High risk – high gain

Onderdeel van programma

Partnership Diabetes Fonds

Geplaatst op

1 maart 2018

Deadline

17 april 2018,
14.00 uur

Bekijk

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Contact

Wilma van Donselaar

Wilma van Donselaar
Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 54 18
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website