Onderwerpen

Uitgelicht

1,4 miljoen voor onderzoek naar zelfstandigheid bij dementie

De topsectoren Creatieve Industrie en Life Sciences & Health hebben in 2016 gezamenlijk twee projecten gefinancierd voor cross-over onderzoek waardoor mensen met dementie langer zelfstandig kunnen blijven.

Click.nl

Nabeschouwing Medische Inspiratorprijs

De winnaars van de Medische Inspiratorprijs 2016
De winnaars van de Medische Inspiratorprijs 2016

Op 30 september 2016 was de uitreiking van de Medische Inspirator Prijs 2016 in de Arminiuskerk in Rotterdam.  De 1e prijs voor het meest inspirerende samenwerkingsverband is voor Bloedvergiftigingen bij Darmfalen patiënten. Hieronder zie je de link naar de nabeschouwingsfilm.

Nabeschouwing

BAD Award expositie

Dynamorphosis, the beauty of inner mechanisms (2016) Lilian van Daal & Roos Meerman
Dynamorphosis, the beauty of inner mechanisms (2016) Lilian van Daal & Roos Meerman

Op 2 december 2016 opent Fluid Matters bij MU in Eindhoven. Hier worden ook winnende BAD Award werken geëxposeerd. De BAD Award is een competitie voor jonge kunstenaars en ontwerpers om met Nederlandse onderzoeksgroepen samen te werken en de grenzen van kunst en wetenschap te verleggen. Het is een samenwerking tussen ZonMw, NWO en kunstruimte MU.

Badaward.nl

Actueel

Volg via RSS

IMDI @ Innovation for Health

Donderdag 16 februari was het Innovative Medical Devices Initiative (IMDI) met een keynote spreker, een pitch en main track sprekers vertegenwoordigd op Innovation for Health in het WTC in Rotterdam. Ruim 800 deelnemers ontmoetten elkaar en werden geïnformeerd over de ontwikkelingen op het gebied van innovatie in de gezondheidszorg.

 

Nieuws

Wetenschappelijk onderzoek volledig toegankelijk

Over 3 jaar moet open science in de Europese Unie niet langer uitzondering maar de regel zijn. Dan zijn alle wetenschappelijke artikelen en zoveel mogelijk van de daarvoor gebruikte onderzoeksgegevens vrij toegankelijk voor iedereen. Met het Nationaal Plan Open Science, dat vandaag aan staatssecretaris Sander Dekker (Wetenschap) wordt aangeboden, nemen 10 organisaties het voortouw hierin.

ondertekening plan
ondertekening plan
Nieuws

Veel animo voor Innovatie door co-creatie

Er zijn al veel aanmeldingen voor de ZonMw publiek-private samenwerking (PPS) dag Innovatie door co-creatie op dinsdag 7 maart 2017 in het Beatrixgebouw in Utrecht.

Nieuws

Deze week is eHealthweek!

Van 21 tot en met 27 januari is het eHealthweek. Daarom brengt ZonMw diverse door haar gefinancierde eHealth-projecten onder de aandacht.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Nieuwe ronde Take-off

Onderwerpen

Aanvragen voor haalbaarheidsstudies of vroegefasetrajecten kunnen ingediend worden binnen de wetenschapsgebieden bèta/techniek, life sciences en alfa/gamma.

Onderzoekers kunnen een haalbaarheidsstudie uitvoeren voor commerciële toepassing van innovatieve kennis en de start van bedrijvigheid op basis van kennisinnovaties uit de kennisinstellingen.

Pas gestarte ondernemingen (startups) van onderzoekers of ondernemers kunnen met Take-off vroegefasetrajecten een geldlening van minimaal € 50.000 en maximaal € 250.000 aanvragen voor de uitvoering van vroegefasetrajecten.

Geplaatst op

23 januari 2017

Deadline

28 februari 2017,
14:00 uur

Bekijk

Medical Devices For Affordable Health; Cooperation India – Netherlands: Minimally invasive techniques

Onderwerpen

 • Innovative technology for a sustainable healthcare system.
 • How can technology support health and wellbeing of people in order to help them function and participate in society, outside of organized care?
 • How can technology enable care to be delivered closer to home?
 • How can technology enable more efficient and personalized care?
 • Medical devices: Minimally invasive techniques

  Onderdeel van programma

  Medical Devices for an Affordable Health

  Geplaatst op

  5 december 2016

  Deadline

  2 mei 2017,
  14:00 uur

  Bekijk

  Programma's

  Agenda

  Innovatie door co-creatie

  Dinsdag 7 maart 2017 organiseert ZonMw een bijeenkomst over publiek-private samenwerking in het Beatrixgebouw in Utrecht. De middag biedt een gevarieerd programma voor onderzoekers, bedrijven en gezondheidsfondsen. De ZonMw publiek-private samenwerking dag ‘Innovatie door co-creatie’ wordt mede mogelijk gemaakt door Health~Holland.

  Lees meer

  Finale Bio Art and Design Award (BAD Award)

  Op 19 mei is de finale van de Bio-art & Design Award (BAD Award) in Kunstcentrum Stroom in Den Haag. Vanaf 14:30 pitchen hier jonge kunstenaars/ontwerpers hun nog te realiseren kunstproject op het gebied van biokunst en -design voor een deskundige jury, pers en publiek. Aansluitend maakt de juryvoorzitter de drie winnaars bekend. Zij krijgen elk 25.000 euro om hun idee uit te voeren.  

  Lees meer

  Contact

  Wilma van Donselaar

  Wilma van Donselaar
  Programmacoördinator

  Telefoonnummer+31 70 349 54 18
  Naar boven
  Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website