Onderwerpen

Uitgelicht

Referenten voor SET gezocht

Voor de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) zijn wij op zoek naar deskundigen (referenten) die aanvragen kunnen beoordelen. De aanvragen die voor de SET worden ontvangen worden beoordeeld op kwaliteit, meerwaarde voor de cliënt en mantelzorger, betrokkenheid van de professional en technische aspecten. Referenten die deelnemen in de referentenpool, ontvangen een financiële vergoeding per aanvraag.

Lees het nieuwsbericht

Vier Take-off projecten winnen Academic Startup Competition

Tien academische start-ups hebben de Academic Startup Competition gewonnen. Vier hiervan zijn Take-off projecten: Arthrosave, STENTIT, Cardiac Booster en Confocal. Benieuwd naar alle tien de winnaars en de competitie?

Lees het in dit nieuwsbericht

8,5 miljoen euro voor onderzoek naar gezond oud worden en vitaliteit

Eline Slagboom, hoogleraar LUMC en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Verouderingsonderzoek (DuSRA): “De levensverwachting van Nederlanders wordt steeds hoger. Met de vergrijzing neemt helaas echter ook het aantal mensen met een of meerdere ouderdomsziekten toe. Daarom creëren we een platform voor blijvende samenwerking naar gezonde veroudering. Dit is het grootste publiek-privaat samenwerkingsverband op het gebied van ‘healthy ageing’ ooit.”

Lees meer over het onderzoek

Benieuwd naar de Stimuleringsregeling Ehealth Thuis (SET)?

Afgelopen 4 april hebben ZonMw en RVO samen de tweede voorlichtingsbijeenkomst verzorgd over de Stimuleringsregeling Ehealth Thuis. Tijdens deze bijeenkomst is uitgelegd hoe de regeling precies in elkaar zit, welke voorwaarden er zijn en hoe het beoordelingsproces verloopt. Was u er niet bij in Utrecht maar bent u wel benieuwd naar de inhoud van de regeling? Bekijk dan de livestream van de bijeenkomst!

Bekijk de voorlichtingsbijeenkomst terug

Life Sciences & Health publiek-private samenwerking dag 2019

De vierde editie van de Life Sciences & Health publiek-private samenwerking dag vond plaats op 7 maart j.l.. Benieuwd hoe het geweest is?

Lees de publicatie

Biedt een lichaamseigen vaattoegang de dialysepatiënt meer vrijheid?

lichaamseigenvaattoegang
Animatie gemaakt door ICMS Animation Studio

Omdat de bloedvaten van dialysepatiënten overbelast worden door het vele prikken, moeten deze patiënten regelmatig geopereerd worden om de vaten te herstellen. Nieuw onderzoek onder leiding van prof. dr. dr. Patricia Dankers brengt hier mogelijk verandering in.

Lees meer over het onderzoek

Actueel

Volg via RSS

Venture Challenge Fall 2019

De Venture Challenge is een programma van 10 weken om een ​​eerste idee - een doorbraak in onderzoeksresultaten - te ontwikkelen tot een solide business case. Doe mee en leer een klantwaardepropositie op te stellen, belangrijke risico's en veronderstellingen te identificeren, een validatie- en risicobeperkende strategie te ontwikkelen, een Venture Plan op te zetten en te pitchen en maak contact met Life Sciences-experts, investeerders en ervaren...

Elders gezien

25 jaar WBSO in praktijk: gezondheid, welzijn en sport

Bedrijven die actief investeren in speur- en ontwikkelingswerk (R&D) lopen voorop in het vinden van creatieve en duurzame oplossingen voor maatschappelijke problemen. De WBSO ondersteunt bedrijven al 25 jaar hierbij. Maar wat heeft 25 jaar WBSO opgeleverd? Lees meer over enkele inspirerende voorbeelden in de categorie gezondheid, welzijn en sport.

Elders gezien

Take-off projecten krijgen internationaal podium

Ze waren de gelukkige winnaars van de Academic Startup Competition: tien bedrijven werden in mei uit een selectie van 28 gekozen tot meest baanbrekende academische start-ups. Zes van de tien gehonoreerde ondernemingen hebben financiële steun ontvangen via het NWO-programma Take-off, gericht op creëren van bedrijvigheid vanuit kennisinstellingen.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

MPNN Workshops

Onderwerpen

 • Vraaggericht onderzoek
 • Medische producten: Nieuw en Nodig
 • Onderzoeksagenda
 • Workshop
 • Publiek-private samenwerking.

Onderdeel van programma

Medische producten: Nieuw en Nodig

Geplaatst op

21 mei 2019

Deadline

3 september 2019,
14.00 uur

Bekijk

NWO-FAPESP joint Call for Proposals ‘Healthy Ageing’

Onderwerpen

 • Risk prediction;
 • Data science of the ageing process;
 • Measures and mediators of reversible and irreversible damage to biological systems;
 • Data analytics of molecular and health record data and biomaterials;
 • Preventive interventions.

Onderdeel van programma

Vitaliteit & Levensloop

Geplaatst op

5 juni 2019

Deadline

3 september 2019,
14.00 uur

Bekijk

Enabling Technologies Hotels 5th call 2019

Onderwerpen

This 5th call of the ETH programme aims to:

 • Facilitate the dissemination of unique technological expertise in the Netherlands to other research groups/institutions/companies that have not worked with that technology before;
 • To stimulate novel interactions among research groups and Technology Hotels and thereby contribute to the advancement of the used technology;
 • To encourage the use of advanced life sciences technologies in public-private partnerships;
 • Propagate the use of data stewardship and data integration principles, methods and standards in advanced life sciences research projects.

Onderdeel van programma

Enabling Technologies Hotels

Geplaatst op

25 juni 2019

Deadline

1 oktober 2019,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Plastic Health Summit

Deze conferentie brengt u state-of-the-art onderzoek naar micro- en nanoplastics, plasticadditieven en gezondheid. Prominente wetenschappers van over de hele wereld zullen de deelnemers aan de conferentie informeren over de nieuwste bevindingen in boeiende, beknopte wetenschapsgesprekken. De conferentie wordt georganiseerd door de Plastic Soup Foundation en ZonMw, samen met de Plastic Health Coalition.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Wilma van Donselaar

Wilma van Donselaar
Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 54 18
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website