Onderwerpen

Uitgelicht

Open Call 'Bio Art & Design Award 2018'

Kunstenaars en ontwerpers met een interesse in de biowetenschappen worden opgeroepen om een projectvoorstel in te dienen voor de Bio Art & Design Award 2018.

De deadline is 1 februari 2018.

Meer informatie

Nieuwe rondes voor Take Off

logo take off

Het financieringsinstrument Take-off heeft jaarlijks twee rondes voor financieringsaanvragen van starters.

Vanaf vandaag is de nieuwe ronde voor Take-off open! Bekijk de website van het programma Take off, en ga naar de actuele open-call pagina.

Tijdspad Take-off voorjaar 2018

  • Deadline indienen intentieverklaringen: 6 februari 2018, 14:00 uur CET
  • Deadline indienen uitgewerkte aanvragen: 6 maart 2018, 14:00 uur CET (Intentieverklaring is verplicht om een uitgewerkt voorstel in te kunnen dienen)
  • Interviews met de aanvragers: mei 2018
  • Publicatie honoreringen: 25 juni 2018 verwacht (onder voorbehoud)

Inschrijving Innovatie door co-creatie: ZonMw PPS dag geopend

Innovatie door co-creatoe: ZonMw Publiek-private samenwerking dag met Health Holland

Op donderdag 15 februari 2018 organiseert ZonMw in samenwerking met Health~Holland, NWO en RVO de 3e editie van de ZonMw Publiek-private samenwerking dag: Innovatie door co-creatie in Utrecht.
In het middagprogramma zijn vier thema’s (financieringsvormen, valorisatie, Big Data en MKB in PPS) met elk drie sessies. Tijdens de pauze is een informatiemarkt voor aankomende PPS subsidieoproepen waar vraag en aanbod bijeen komen. Meer informatie over het programma vind je op de website.

Heb je interesse om de middag bij te wonen? Aanmelden kan via onze website. De toegang is gratis, aanmelding vereist. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan kan je deze mailen naar pps@zonmw.nl

Opening tentoonstelling BAD Award: Life Time

pamflet BAD tentoonstelling opening life time

Op 1 december 2017 om 20:00 uur opent de tentoonstelling waarin de winnende projecten van de Bio Art and Design (BAD) Award 2017 worden gepresenteerd. Genaamd: Opening Life Time: Biological Clocks of the Universe. Een centraal thema binnen de tentoonstelling is tijd. Veel werken onderzoeken de tijd in samenhang met het leven. Er wordt aandacht besteed aan de beperkte tijd die ons als mensen is gegeven maar ook als blijk van ontzag voor de immensiteit van wat er aan ons leven voorging en wat ons allemaal onverbiddelijk volgt.

De kunstwerken van de BAD Award zijn gerealiseerd door middel van een samenwerking tussen onderzoekers in de biowetenschappen en kunstenaars. Alle werken bestaan uit biowetenschappelijk materiaal. De kunstwerken onderzoeken tijd en leven op gebieden als de oceaan, onder het aardoppervlakte, in onze gedachten en in onze cellen.

De tentoonstelling is tot 18 februari 2018 te bezichtigen bij MU in Eindhoven. Kaartjes voor de opening kosten €5, hiervoor ontvangt u entree en 1 drankje.

Website tentoonstelling: Life Time

Nominatievideo Medische Inspirator 2017

Trailer medische inspirator 2017

Vanaf 23 oktober tot 20 november 2017 kan je stemmen op de filmpjes voor de Medische Inspirator prijs 2017 op de stemsite van MPNN.

Dit is de nominatievideo.

Trailer 2017

Implementatielessen uit eHealth-projecten

eHealth Met het Actieplan eHealth versnelt ZonMw de implementatie en daarmee het gebruik van e-health-innovaties in de dagelijkse gezondheidszorg.

Een knelpunt voor veel eHealth toepassingen is de overgang van de pilot-fase naar implementatie en brede toepassing in de dagelijkse gezondheidszorg, waardoor bewezen succesvolle eHealth toepassingen ‘op de plank’ blijven liggen. In deze publicaties leest u de implementatielessen die in de projecten uit het Actieplan eHealth zijn geleerd.

Bekijk de publicatie

Drie biokunstenaars winnen Bio Art & Design Award 2017

De biokunstenaars Xandra van der Eijk met ‘Seasynthesis’, Cheng Guo met  ‘Anon. - An intervention in the Anthropocene’ en Jiwon Woo (USA) met ‘Mother's Hand Taste (Son-mat)’ zijn op vrijdag 19 mei uitgeroepen tot de winnaars van de Bio Art & Design Award 2017 (BAD Award). De jury koos deze biokunstenaars en -designers uit twaalf teams van samenwerkende internationale kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers. Met de geldprijs van 25.000 euro brengen de winnaars het komende jaar hun kunstproject tot uitvoer. Voor de uitvoering van elk BAD Award-project wordt nauw samengewerkt met een Nederlandse onderzoeksinstelling.

Lees het hele nieuwsbericht

Evaluatie en nieuwe subsidieoproep Enabling Technologies Hotels

In 2016 is het programma Enabling Technologies Hotels (ETH) geëvalueerd om de vervolgkoers van het programma te bepalen. In de evaluatie is gekeken naar de realisatie van de programmadoelen in eerder gehonoreerde projecten.
In de nieuwe opzet van de subsidieoproep is de helft van de middelen gereserveerd voor publiek-private hotel projecten en de andere helft voor onderzoekers die gepromoveerd zijn vanaf 2009. De nieuwe subsidieoproep wordt naar verwachting eind april opengesteld.

Nieuwsbericht ETH

Ida Poortinga wint de IMDI Talentprijs

Ida Poortinga is de winnaar van de IMDI Talentprijs 2015-2016. Zij ontwikkelde een softwareapplicatie waarmee handtherapeuten maar ook patiënten zelf eenvoudig een vingerspalk kunnen ontwerpen. Het digitale ontwerp kan worden verzonden naar een bedrijf dat deze orthese met een 3D-printer vervaardigt. De prijs werd uitgereikt door Cathy van Beek.

Quantivision project van Marloes Groot

Marloes Groot vertelt over haar IMDI Quantivision Project waarbij ze een methode heeft ontwikkeld om in 1 minuut, in plaatst van voorheen 16 uur, te kunnen zien welke (hersen)cellen gezond zijn en welke tumorcellen bevatten.

Actueel

Volg via RSS

Financiering voor innovatieve start-ups – deadline 6 februari

Dien voor 6 februari 2018 uw intentieverklaring in voor de voorjaarsronde van Take-off, het financieringsprogramma voor starters. Academische, hbo en TO2 start-ups kunnen financiering aanvragen voor haalbaarheidsstudies en vroegefasetrajecten (leningen tot maximaal EUR 250.000).

Nieuws

ZonMw honoreert 60 projecten in vierde ronde Enabling Technologies Hotels-programma

Het Enabling Technologies Hotels-programma (ETH) biedt onderzoekers de kans gebruik te maken van de hoogwaardige technologische faciliteiten van Nederlandse kennisinstellingen. Dit gebeurt met het ‘Hotel’ concept. Onderzoekers (‘gasten’) die nog geen toegang hebben tot een specifieke high end technologie, kunnen toegang verwerven via een service-gerichte faciliteit (‘Technology Hotel’) in een gezamenlijk onderzoeksproject. Zo kunnen ze hun...

Nieuws

Superslimme sensoren tegen werkstress

Niemand meer ziek op het werk; dat is de droom van UMCG-hoogleraar Biomedische Productontwikkeling Bart Verkerke. Samen met zijn team werkt hij aan superslimme sensoren die ons een seintje geven als we niet goed staan of zitten, te veel stress hebben, minder alert worden en noem maar op.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Open Call 'Bio Art & Design Award 2018'

Onderwerpen

  • Biotechnologische projecten die de grenzen van kunst en wetenschap verleggen.

Onderdeel van programma

Bio Art & Design award

Geplaatst op

15 januari 2018

Deadline

1 februari 2018,
12.00 uur

Bekijk

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Wilma van Donselaar

Wilma van Donselaar
Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 54 18
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website