Onderwerpen

Uitgelicht

Kennisbescherming bij samenwerking in de LS&H sector

Wilt u deelnemen aan (inter)nationale samenwerkingsprojecten en vraagt u zich af hoe u tegelijkertijd uw kennis beschermt en een interessante samenwerkingspartner blijft? Kom dan op 14 oktober naar Utrecht en het Octrooiencentrum Nederland vertelt u hier alles over. Aanmelden kan tot 4 oktober.

Meld u nu aan!

Met E-health realiseren zorgorganisaties betere zorg aan mensen thuis

Revalidatiecentrum Basalt en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid laten zien hoe zij de Stimuleringsregeling E-health Thuis benutten voor het opschalen van e-health toepassingen in de revalidatie zodat patiënten thuis de zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Bekijk de film

"Ik hoop dat het gaat gonzen in zorgland: het kan wel"

Lea Bouwmeester

In een interview met Lea Bouwmeester, voorzitter van de onafhankelijke boordelingscommissie Stimuleringsregeling E-health Thuis, praten we over het half jaar dat de regeling open staat en wat zij hoopt te bereiken met de regeling. Benieuwd?

Lees het hele interview

Bent u deskundig op het gebied van E-health? Word referent!

Voor de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) zijn wij op zoek naar deskundigen (referenten) die aanvragen kunnen beoordelen. De aanvragen die voor de SET worden ontvangen worden beoordeeld op kwaliteit, meerwaarde voor de cliënt en mantelzorger, betrokkenheid van de professional en technische aspecten. Referenten die deelnemen in de referentenpool, ontvangen een financiële vergoeding per aanvraag.

Lees het nieuwsbericht

8,5 miljoen euro voor onderzoek naar gezond oud worden en vitaliteit

Eline Slagboom, hoogleraar LUMC en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Verouderingsonderzoek (DuSRA): “De levensverwachting van Nederlanders wordt steeds hoger. Met de vergrijzing neemt helaas echter ook het aantal mensen met een of meerdere ouderdomsziekten toe. Daarom creëren we een platform voor blijvende samenwerking naar gezonde veroudering. Dit is het grootste publiek-privaat samenwerkingsverband op het gebied van ‘healthy ageing’ ooit.”

Lees meer over het onderzoek

Life Sciences & Health publiek-private samenwerking dag 2019

De vierde editie van de Life Sciences & Health publiek-private samenwerking dag vond plaats op 7 maart j.l.. Benieuwd hoe het geweest is?

Lees de publicatie

Actueel

Volg via RSS

IMDI Congres: Technologie voor duurzame zorg

Op woensdag 27 november 2019 vindt het jaarlijkse IMDI Congres plaats. Tijdens deze middag staan onder andere de gehonoreerde projecten uit de IMDI/DCVA ronde Hart voor duurzame zorg op het programma. Enkele dagen voor het congres wordt bekendgemaakt welke projecten financiering zullen ontvangen. Deze projecten zullen zichzelf aan het IMDI-netwerk presenteren en vertellen waar zij zich de komende jaren mee bezig gaan houden.

Nieuws

Op zoek naar een unieke samenwerking met kunstenaars en designers?

De BAD Award is een competitie die internationale bio-kunstenaars en –ontwerpers verbindt met Nederlandse onderzoeksgroepen uit de Life Sciences waarna ze samen een bio-kunstwerk ontwikkelen. Niet alleen zorgt deze samenwerking voor nieuwe inzichten op het grensgebied tussen kunst, design en wetenschap, de BAD Award is voor beide partijen een unieke ervaring.

The Art of Deception, door Isaac Monté i.s.m. Ecological Science, VU Amsterdam. Photo ©: Hanneke Wetzer.
Nieuws

Het podium dat de Medische Inspirator Prijs biedt

Het gaat goed met de Groningse startup IVWear. Met hun project voor het ontwikkelen van een draagbaar infuus wisten ze in 2017 in de finale te halen van de Medische Inspirator Prijs.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Enabling Technologies Hotels 5th call 2019

Onderwerpen

This 5th call of the ETH programme aims to:

  • Facilitate the dissemination of unique technological expertise in the Netherlands to other research groups/institutions/companies that have not worked with that technology before;
  • To stimulate novel interactions among research groups and Technology Hotels and thereby contribute to the advancement of the used technology;
  • To encourage the use of advanced life sciences technologies in public-private partnerships;
  • Propagate the use of data stewardship and data integration principles, methods and standards in advanced life sciences research projects.

Onderdeel van programma

Enabling Technologies Hotels

Geplaatst op

25 juni 2019

Deadline

1 oktober 2019,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Plastic Health Summit

Deze conferentie brengt u state-of-the-art onderzoek naar micro- en nanoplastics, plasticadditieven en gezondheid. Prominente wetenschappers van over de hele wereld zullen de deelnemers aan de conferentie informeren over de nieuwste bevindingen in boeiende, beknopte wetenschapsgesprekken. De conferentie wordt georganiseerd door de Plastic Soup Foundation en ZonMw, samen met de Plastic Health Coalition.

Lees meer

Kennisbescherming bij samenwerking in de LS&H sector

Bent u ondernemer in de Life Science & Health sector en ontwikkelt u een technische innovatie voor de gezondheidszorg? Of heeft u als onderzoeker een gezondheidsapp ontwikkeld en wilt u weten hoe u deze het beste kunt beschermen? Wilt u deelnemen aan (inter)nationale samenwerkingsprojecten en vraagt u zich af hoe u tegelijkertijd uw kennis beschermt en een interessante samenwerkingspartner blijft?

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Wilma van Donselaar

Wilma van Donselaar
Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 54 18
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website