Onderwerpen

Uitgelicht

Evaluatie en nieuwe subsidieoproep Enabling Technologies Hotels

In 2016 is het programma Enabling Technologies Hotels (ETH) geëvalueerd om de vervolgkoers van het programma te bepalen. In de evaluatie is gekeken naar de realisatie van de programmadoelen in eerder gehonoreerde projecten.
In de nieuwe opzet van de subsidieoproep is de helft van de middelen gereserveerd voor publiek-private hotel projecten en de andere helft voor onderzoekers die gepromoveerd zijn vanaf 2009. De nieuwe subsidieoproep wordt naar verwachting eind april opengesteld.

Nieuwsbericht ETH

Ida Poortinga wint de IMDI Talentprijs

Ida Poortinga is de winnaar van de IMDI Talentprijs 2015-2016. Zij ontwikkelde een softwareapplicatie waarmee handtherapeuten maar ook patiënten zelf eenvoudig een vingerspalk kunnen ontwerpen. Het digitale ontwerp kan worden verzonden naar een bedrijf dat deze orthese met een 3D-printer vervaardigt. De prijs werd uitgereikt door Cathy van Beek.

1,4 miljoen voor onderzoek naar zelfstandigheid bij dementie

De topsectoren Creatieve Industrie en Life Sciences & Health hebben in 2016 gezamenlijk twee projecten gefinancierd voor cross-over onderzoek waardoor mensen met dementie langer zelfstandig kunnen blijven.

Click.nl

Quantivision project van Marloes Groot

Marloes Groot vertelt over haar IMDI Quantivision Project waarbij ze een methode heeft ontwikkeld om in 1 minuut, in plaatst van voorheen 16 uur, te kunnen zien welke (hersen)cellen gezond zijn en welke tumorcellen bevatten.

Nabeschouwing Medische Inspiratorprijs

De winnaars van de Medische Inspiratorprijs 2016
De winnaars van de Medische Inspiratorprijs 2016

Op 30 september 2016 was de uitreiking van de Medische Inspirator Prijs 2016 in de Arminiuskerk in Rotterdam.  De 1e prijs voor het meest inspirerende samenwerkingsverband is voor Bloedvergiftigingen bij Darmfalen patiënten. Hieronder zie je de link naar de nabeschouwingsfilm.

Nabeschouwing

BAD Award expositie

Dynamorphosis, the beauty of inner mechanisms (2016) Lilian van Daal & Roos Meerman
Dynamorphosis, the beauty of inner mechanisms (2016) Lilian van Daal & Roos Meerman

Op 2 december 2016 opent Fluid Matters bij MU in Eindhoven. Hier worden ook winnende BAD Award werken geëxposeerd. De BAD Award is een competitie voor jonge kunstenaars en ontwerpers om met Nederlandse onderzoeksgroepen samen te werken en de grenzen van kunst en wetenschap te verleggen. Het is een samenwerking tussen ZonMw, NWO en kunstruimte MU.

Badaward.nl

Actueel

Volg via RSS

Column Jeroen Geurts: focus op samenwerking

Langzamerhand is zich een ideetje gaan vormen in mijn hoofd. Hier en daar heb ik al eens een proefballon opgelaten. Ik wil het ook hier graag delen: wat als we de extra fondsen inzetten om de absolute Nederlandse top, de game changers, te ‘ontzorgen’?

Pagina

Drie biokunstenaars winnen Bio Art & Design Award 2017

De biokunstenaars Xandra van der Eijk met ‘Seasynthesis’, Cheng Guo met ‘Anon. - An intervention in the Anthropocene’ en Jiwon Woo (USA) met ‘Mother's Hand Taste (Son-mat)’ zijn op vrijdag 19 mei uitgeroepen tot de winnaars van de Bio Art & Design Award 2017 (BAD Award). De jury koos deze biokunstenaars en -designers uit twaalf teams van samenwerkende internationale kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers. Met de geldprijs van 25.000 euro...

Nieuws

Pop-up tentoonstelling HOSPITAbLe

Deze week (19-21 mei) vindt er in de Waag een mooie cross-over tentoonstelling plaats tussen LSH en creatieve industrie. 19 mei om 17.00 uur is de opening.

 

 

 

Nieuws

Indienen voor DATA2PERSON - Big Data & Health

Onderzoekers worden uitgenodigd om een aanvraag in te dienen voor het stimuleren van multidisciplinair onderzoek dat een bijdrage levert aan de ontwikkeling van effectieve, efficiënte en verantwoorde personal empowerment methodes voor een gezonde samenleving in de toekomst. Deze call valt onder het COMMIT2DATA programma. Consortia bestaande uit ten minste twee faculteiten en ten minste één publiek/private partner kunnen aanvragen indienen....

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Enabling Technologies Hotels 4th call for projects

Onderwerpen

The call is within the domains of the Topsectors Life Sciences and Health (LSH), Agri & Food and Horticulture & Starting Materials in the following technology areas:

 

  1. Bioinformatics, Computational and Systems Biology
  2. Genomics (incl. Next Generation Sequencing approaches)
  3. Proteomics & Structural Biology
  4. Metabolomics
  5. Bioimaging & Phenotyping (incl. Advanced Microscopy and Medical Imaging)

Onderdeel van programma

Enabling Technologies Hotels

Geplaatst op

1 mei 2017

Deadline

29 augustus 2017,
14.00 uur

Bekijk

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Contact

Wilma van Donselaar

Wilma van Donselaar
Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 54 18
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website