Onderwerpen

Uitgelicht

Evaluatie Pre-Seed Grant

De Pre-Seed Grant (PSG) van 2008-2013 is door Technopolis geëvalueerd. Het doel van de PSG is om potentiële starters vanuit publieke kennisinstellingen met een Life Science and Health gerelateerd onderwerp te ondersteunen bij hun eerste stappen naar commercialisatie. Opdrachtgever van dit project destijds was het Netherlands Genomics Institute (NGI) en het budget was 13 miljoen euro. Van dit bedrag kon maximaal €250000 per project worden uitgekeerd. In de evaluatie worden de opbrengsten, impact en de verbeterpunten van PSG besproken en worden ze vergeleken met het Take-off programma.
Een korte samenvatting van het evaluatierapport met de belangrijkste uitkomsten vindt u in de Factsheet. Het volledige evaluatierapport vindt u via onderstaande link.

Evaluatie rapport Pre-Seed Grant

Save the date: Innovatie door co-creatie - 15 februari 2018

open handen met geld en tandwielen

Donderdag 15 februari organiseert ZonMw voor de derde keer de jaarlijkse bijeenkomst over publiek-private samenwerking (PPS) in Utrecht. Deze inspirerende middag gaat over hoe veelbelovend onderzoek verbonden kan worden aan economische kansen door innovatieve publiek-private samenwerkingsvormen. Het is een gevarieerd programma voor onderzoekers, ondernemers en gezondheidsfondsen. U hoort meer over de nieuwe subsidiemogelijkheden voor publiek-private samenwerkingen van o.a. ZonMw. Laat u informeren over financieringsvormen in verschillende onderzoeksfasen, valorisatie, Big Data en MKB in publiek-private samenwerking.

De inschrijving voor deze middag start 7 december 2017. Toegang is gratis. Wilt u graag een uitnodiging voor deze middag ontvangen? Stuur dan een e-mail naar pps@zonmw.nl en noteer alvast 15 februari in uw agenda!

Nominatievideo Medische Inspirator 2017

Trailer medische inspirator 2017

Vanaf 23 oktober tot 20 november 2017 kan je stemmen op de filmpjes voor de Medische Inspirator prijs 2017 op de stemsite van MPNN.

Dit is de nominatievideo.

Trailer 2017

PTO-TKI

ZonMw heeft in 2016 samen met 9 gezondheidsfondsen en de topsector LSH een subsidieronde gehouden in het programma Translationeel onderzoek. Begin 2017 zijn in totaal 24 projecten gehonoreerd. De projecten zonder bedrijfsdeelname worden door ZonMw en een gezondheidsfonds gefinancierd.  De 9 projecten met bedrijfsdeelname worden door de topsector LSH en een gezondheidsfonds gefinancierd. Deze 9 publiek-private samenwerkginsprojecten worden in opdracht van de topsector LSH gemonitord in het ZonMw cluster Life Sciences & Health.
In mei heeft ZonMw voor alle projectleiders van deze projecten een startbijeenkomst georganiseerd.

Op deze bijeenkomst hebben de projectleiders hun onderzoek gepitch. Deze pitches zijn te vinden op het ZonMw Youtube-kanaal 

Impressie startbijeenkomst

Implementatielessen uit eHealth-projecten

eHealth Met het Actieplan eHealth versnelt ZonMw de implementatie en daarmee het gebruik van e-health-innovaties in de dagelijkse gezondheidszorg.

Een knelpunt voor veel eHealth toepassingen is de overgang van de pilot-fase naar implementatie en brede toepassing in de dagelijkse gezondheidszorg, waardoor bewezen succesvolle eHealth toepassingen ‘op de plank’ blijven liggen. In deze publicaties leest u de implementatielessen die in de projecten uit het Actieplan eHealth zijn geleerd.

Bekijk de publicatie

Drie biokunstenaars winnen Bio Art & Design Award 2017

De biokunstenaars Xandra van der Eijk met ‘Seasynthesis’, Cheng Guo met  ‘Anon. - An intervention in the Anthropocene’ en Jiwon Woo (USA) met ‘Mother's Hand Taste (Son-mat)’ zijn op vrijdag 19 mei uitgeroepen tot de winnaars van de Bio Art & Design Award 2017 (BAD Award). De jury koos deze biokunstenaars en -designers uit twaalf teams van samenwerkende internationale kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers. Met de geldprijs van 25.000 euro brengen de winnaars het komende jaar hun kunstproject tot uitvoer. Voor de uitvoering van elk BAD Award-project wordt nauw samengewerkt met een Nederlandse onderzoeksinstelling.

Lees het hele nieuwsbericht

BAD Award expositie: Fluid Matter #2

Samenwerkingen tussen kunstenaars en wetenschappers leveren bijzondere creaties op. In de tentoonstelling Fluid Matter, Bio-art & -design in de Oude Hortus is van 16 juni t/m 27 augustus 2017 kunst te zien, ontstaan door samenwerkingen tussen kunstenaars en biowetenschappers. In de kassen van de Oude Hortus is te zien hoe kunstenaars geïnspireerd worden door wetenschappelijk onderzoek en de bijzondere creaties die hieruit voortvloeien.

Adres: Lange Nieuwstraat 106, 3512 PN Utrecht
Telefoon: 030-2538008

Evaluatie en nieuwe subsidieoproep Enabling Technologies Hotels

In 2016 is het programma Enabling Technologies Hotels (ETH) geëvalueerd om de vervolgkoers van het programma te bepalen. In de evaluatie is gekeken naar de realisatie van de programmadoelen in eerder gehonoreerde projecten.
In de nieuwe opzet van de subsidieoproep is de helft van de middelen gereserveerd voor publiek-private hotel projecten en de andere helft voor onderzoekers die gepromoveerd zijn vanaf 2009. De nieuwe subsidieoproep wordt naar verwachting eind april opengesteld.

Nieuwsbericht ETH

Ida Poortinga wint de IMDI Talentprijs

Ida Poortinga is de winnaar van de IMDI Talentprijs 2015-2016. Zij ontwikkelde een softwareapplicatie waarmee handtherapeuten maar ook patiënten zelf eenvoudig een vingerspalk kunnen ontwerpen. Het digitale ontwerp kan worden verzonden naar een bedrijf dat deze orthese met een 3D-printer vervaardigt. De prijs werd uitgereikt door Cathy van Beek.

Quantivision project van Marloes Groot

Marloes Groot vertelt over haar IMDI Quantivision Project waarbij ze een methode heeft ontwikkeld om in 1 minuut, in plaatst van voorheen 16 uur, te kunnen zien welke (hersen)cellen gezond zijn en welke tumorcellen bevatten.

Actueel

Volg via RSS

Cursus ‘Partner in Balans’ bij dementie wint Medische Inspirator prijs 2017

Na een intensieve periode waarin veel campagne is gevoerd voor de Medische Inspirator prijs en de drie genomineerde onderzoeksprojecten, is donderdag 23 november op het VSNU Impact festival de winnaar bekend gemaakt. Op de eerste plaats is geëindigd ‘Cursus ‘Partner in Balans’ bij dementie’. Dit project ontvangt € 75.000 om te besteden aan hun onderzoek.

Nieuws

In Memoriam - prof. dr. Jan Raaijmakers

Afgelopen 14 oktober 2017 is de voorzitter van de programmacommissie van Enabling Technologies Hotels (ETH), prof. dr. Jan Raaijmakers overleden. Jan was al enige tijd ziek, hetgeen hem er niet van heeft weerhouden tot voor kort nog actief te zijn voor ETH.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Wilma van Donselaar

Wilma van Donselaar
Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 54 18
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website