Onderwerpen

Uitgelicht

Tussenstand Medische Inspirator prijs

De tweede tussenstand van de Medische Inspirator Prijs per 25-1-2021 luidt als volgt:

  1. StoMakker; de stoma app voor kinderen: 46%
  2. Geef XLA geen tijd!: 32%
  3. Darmonderzoek zonder pijn: 22%
Stem ook mee!

Teaser Medische Inspirator prijs 2020

Een tipje van de sluier wordt opgelicht! Bekijk welke 3 projecten genomineerd zijn voor de Medische Inspirator prijs. Tussen 11 januari 2021 en 8 februari 2021 kunt u weer meebepalen wie de 1e prijs van €100.000 voor het onderzoek ontvangt voor de beste samenwerking tussen patiënt en onderzoeker.

Bekijk de film via YouTube

Nieuwe regeling Training tot digicoach geopend

Zorg voor innoveren heeft een nieuwe regeling gestart: Training tot digicoach. De nieuwe voucherregeling heeft als doel om de digivaardigheid van medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties te bevorderen.

Lees het nieuwsbericht

IMDI resultaten

Het Innovative Medical Device Initiative is specifiek gericht op het toekomstbestendig maken van de zorg. In 2014 zijn 15 projecten gehonoreerd. Bij deze projecten werd er samengewerkt tussen onderzoek, bedrijfsleven en zorg.

Bekijk de resultaten

Coronavirus maatregelen

De zeer uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft ook gevolgen voor ZonMw. Alle belangrijke maatregelen, vragen en antwoorden rondom subsidierondes en lopend onderzoek hebben wij voor u gebundeld.

Lees de maatregelen

Parkinson onderzoeken

De ziekte van Parkinson is een ingewikkelde hersenziekte en heeft een grote invloed op de kwaliteit van leven van de patiënt ZonMw stimuleert en financiert veel onderzoek naar de Ziekte van Parkinson.

Bekijk overzicht onderzoeken

Dit zijn de genomineerden voor de Medische Inspirator prijs 2020

logo medische inspirator prijs

De genomineerden voor de Medische Inspirator prijs van dit jaar zijn bekend! In het nieuwsbericht leest u welke onderzoeksprojecten strijden om de felbegeerde prijs.

Lees het nieuwsbericht

Actueel

Wat doen microplastics in ons lichaam?

Op maandag 11 januari 2021 is de kennisagenda Microplastics en Gezondheid aangeboden aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven. In deze kennisagenda zijn de belangrijkste kennishiaten benoemd en wordt opgeroepen om meer onderzoek te doen. ZonMw zet samen met andere financiers een belangrijke eerste stap in de goede richting voor oplossingsgericht vervolgonderzoek.

Nieuws

Start van de stemronde van de Medische Inspirator prijs

Maandag 11 januari 2021 om 12.00 uur is de stemronde voor de Medische Inspirator Prijs 2020 begonnen. Tot maandag 8 februari 2021 12.00 uur kan iedereen stemmen op 1 van de 3 genomineerde onderzoeksprojecten via www.zonmw.nl/stemnu.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

IMDI congres

Talent en digitale zorg staan centraal. Drie IMDI Talentprijs (2019-2020) genomineerden presenteren hun afstudeeronderzoek voor u en de jury. Ook zal bekend gemaakt worden wie de prijs van €1500,- en de bokaal ontvangt.

Lees meer

Innovatiecafé digivaardig in de zorg

De volgende digitale editie van het Innovatiecafé van Zorg voor innoveren en Zorginnovatie.nl staat weer voor de deur! Ditmaal met het thema: digivaardig in de zorg. Hoe zorg je ervoor dat gebruikers goed met slimme en innovatieve techniek kunnen omgaan? Meld je snel aan voor dit leerzame innovatiecafé en krijg concrete handvatten, open de discussie en luister naar praktische ervaringsverhalen van collega’s in de zorg.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Wilma van Donselaar

Wilma van Donselaar
Clusterhoofd

+31 70 349 54 18
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website