Onderwerpen

Uitgelicht

Biedt een lichaamseigen vaattoegang de dialysepatiënt meer vrijheid?

lichaamseigenvaattoegang
Animatie gemaakt door ICMS Animation Studio

Omdat de bloedvaten van dialysepatiënten overbelast worden door het vele prikken, moeten deze patiënten regelmatig geopereerd worden om de vaten te herstellen. Nieuw onderzoek onder leiding van prof. dr. dr. Patricia Dankers brengt hier mogelijk verandering in.

Lees meer over het onderzoek

Op zoek naar een unieke samenwerking met kunstenaars en designers?

vrouw verwonderd kunst bad award
The Art of Deception, door Isaac Monté i.s.m. Ecological Science, VU Amsterdam. Photo ©: Hanneke Wetzer

Onderzoeksgroepen kunnen zich nu al aanmelden voor de Bio Art & Design (BAD) Award in 2019.  Benieuwd hoe?

Lees meer over aanmelding en de BAD Award in dit nieuwsbericht

Een Take-off project staat in de nieuwste editie van de Mediator!

Tandarts Michiel Allessie vertelt over zijn app Sleep.ai - waarmee iemand kan registreren of ze snurken of tandenknarsen – en de verkoop van zijn bedrijf aan een grote Amerikaanse onderneming. 

Lees het hele mediatorartikel

Crossover call NWO geopend

logo NWO

Met de Crossover call financiert NWO onderzoek in publiek-private samenwerkingen (PPS) dat is gericht op maatschappelijke uitdagingen, waarbij de onderzoeksthema’s meerdere topsectoren verbinden. De oproep is open voor alle wetenschappelijke disciplines. 

Meer informatie

Meld u aan voor de Innovation Expo 2018!

logo innovation expo 2018

4 oktober vindt een nieuwe editie van de Innovation Expo plaats. Tijdens dit event worden meer dan 150 Nederlandse innovaties aan een breed nationaal en internationaal publiek getoond. Heeft u interesse om hierbij te zijn? Meld u dan snel aan via de website. Wilt u het meest uit de dag halen? Download dan ook meteen de netwerkapp, na aanmelden kunt u deze gebruiken.

Aanmelden

Actueel

Volg via RSS

Kabinet zoekt nieuwe Nationale Iconen

Wat zijn Nederlandse topinnovaties die wereldwijde problemen oplossen én bijdragen aan onze economie? Hoe houden we de zorg van de toekomst betaalbaar, hoe gaan we slim met digitalisering om of hoe kunnen we duurzaam en energiezuinig produceren?

Het kabinet gaat voor het antwoord op deze vragen voor de derde keer op zoek naar baanbrekende innovaties waar Nederland de wereld mee kan veranderen. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en...

Elders gezien

Toenemende dynamiek vraagt om wendbaar mkb

Het Jaarbericht Staat van het MKB 2018 is op 3 oktober door het Comité voor Ondernemerschap overhandigd aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Dit gebeurde in bijzijn van koningin Máxima, lid van het Comité. Het jaarbericht is onder meer gebaseerd op nieuwe cijfers van het CBS.

Nieuws

Twee miljoen voor doorbraak diabetes type 2 onderzoek

Amersfoort, 26 september 2018 – Het Diabetes Fonds en ZonMw financieren gezamenlijk 2 miljoen euro in het programma Diabetes II Doorbraakprojecten. Het programma biedt onderzoekers de mogelijkheid om nieuwe ideeën voor de oplossing van diabetes type 2 in korte tijd te bewijzen. Om ze daarna uitgebreid te kunnen onderzoeken. Centraal staat hierbij: wat gaat hét verschil maken bij het voorkomen en stoppen van diabetes type 2?

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

eHealth for Healthy Aging, Get Inspired!

Woensdag 24 oktober zullen de tien publiek-private samenwerkingsprojecten en het overkoepelende project van het ZonMw Create Health programma hun kick-off houden tijdens het DRIVE festival in Eindhoven.

Lees meer

Ouderenzorg TECH

De Nederlandse samenleving veroudert. In 2050 is ongeveer 25% van de inwoners ouder dan 65. Er is een transitie gaande om de ouderenzorg betaalbaar, bereikbaar en van hoge kwaliteit te houden. Hoe kunnen slimme ict-oplossingen de zelfredzaamheid en het welzijn van ouderen bevorderen? Kom het te weten tijdens de 2e editie van OuderenzorgTECH.

Lees meer

Informatiebijeenkomst: 'Wie gaat dat betalen?'

europa geldstapel

Je bent als ondernemer op zoek naar de beste route om je innovatie te laten landen in de zorg. Je weet wie jouw innovatie gaat gebruiken en bent benieuwd: Wie gaat mijn innovatie betalen? En hoe is dit georganiseerd in diverse landen in Europa? Kom voor antwoord op deze vragen en meer naar de informatiebijeenkomst ‘Wie gaat dat betalen?’.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Wilma van Donselaar

Wilma van Donselaar
Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 54 18
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website