Onderwerpen

Uitgelicht

Meld u aan voor de Innovation Expo 2018!

logo innovation expo 2018

4 oktober vindt een nieuwe editie van de Innovation Expo plaats. Tijdens dit event worden meer dan 150 Nederlandse innovaties aan een breed nationaal en internationaal publiek getoond. Heeft u interesse om hierbij te zijn? Meld u dan snel aan via de website! Hier vindt u ook meer informatie over de dag zelf.

Aanmelden

Internet consultatie voor nieuwe subsidieoproep Microplastics & Health

microplastics

ZonMw stelt binnenkort een nieuwe subsidieoproep open voor onderzoek naar de effecten van micro- en nanoplastics op onze gezondheid. In aanloop naar deze subsidieoproep is het mogelijk om feedback te geven op de subsidieoproep via een online internet consultatie. Meer informatie over microplastics & health vindt u op de programmapagina

Naar de internet consultatie

Als Nederlandse onderneming de Duitse markt op met uw medische innovatie?

brandenburger tor

Bent u ondernemer en op zoek naar kansen in Duitsland? Kom dan op maandagmiddag 25 juni naar Utrecht en leer meer over de Duitse markt. Netherlands Business Support Office  (NBSO) Stuttgart neemt u samen met een aantal collega-ondernemers mee in de wereld van Duitse zorginnovaties.

Lees het nieuwsbericht

Schrijf je nu in!

Bezoek de finale van de BAD Award 2018

logo BAD Award

Vrijdag 25 mei worden bij Stroom in Den Haag de drie winnaars van de Bio Art & Design (BAD) Award 2018 bekend gemaakt en u bent van harte uitgenodigd om de finale bij te wonen. De uitreiking start om 14:30 uur en is om 17:30 uur afgelopen. Toegang is gratis, maar u moet zich wel even aanmelden. Aanmelden kan via onderstaande button. Meer informatie over de finale en de BAD Award vindt u op de website.

Aanmelden

Medische Inspirator prijs werkt dit jaar samen met patiëntenorganisaties

logo medische inspirator prijs

Inschrijving voor de Medische Inspirator prijs 2018 is geopend! Indienen kan tot 29 mei. De Medische Inspirator prijs is een aanmoedigingsprijs voor duurzame samenwerkingsverbanden tussen patiënten en onderzoekers. De samenwerking is bedoeld om vraaggericht onderzoek naar die producten waar patiënten behoefte aan hebben te versnellen. Omdat patiëntenorganisaties meer zicht hebben op de onderzoeksprioriteiten van medische producten van de patiënt, kunnen onderzoekers met hen samen een aanvraag indienen.

Meer informatie over de Medische Inspirator prijs 2018

Laat ons weten hoe wij u als ondernemer beter kunnen informeren

Vlag europese unie

Heeft u als ondernemer behoefte aan ondersteuning en voorlichting bij het verkrijgen van (vervolg)financiering binnen Europa? Bezoek dan onze pagina MKB in Europa. MKB in Europa is een samenwerking met de RVO om MKB’ers uit ZonMw projecten te ondersteunen. Binnen het programma worden geen subsidierondes georganiseerd maar wel gerichte voorlichting, advies en netwerkactiviteiten. Om onze activiteiten aan te laten sluiten op uw behoeften en u gerichter op de hoogte te kunnen houden van activiteiten, vragen wij u een korte vragenlijst in te vullen.

Bekijk ook eens onze agenda om te weten welke relevante MKB evenementen eraan komen.

Vragenlijst over uw informatiebehoeften

IMDI project PICTURE wint twee SpinAwards

imaging afbeelding hersenen PICTURE
Afbeelding: Quantivision

PICTURE, een tool waardoor specialisten wereldwijd gemakkelijk behandelingsinformatie van hersentumorpatiënten met elkaar kunnen delen, heeft woensdag 25 april zowel een zilveren als een gouden SpinAward gewonnen! Het neurologisch team van het VUmc Hersentumorcentrum achter PICTURE won de prijzen in de categorieën Digital Service Idea (goud) en Innovation (zilver). De kracht van PICTURE is dat het bij een hersentumor nauwkeurig kan bepalen waar bestraald en geopereerd moet worden. Hiermee vult PICTURE een gat in de kwaliteitsstandaard op.

In 2014 heeft PICTURE vanuit het ZonMw IMDI-programma financiering ontvangen. PICTURE is een project vanuit een van de acht Centre’s of Research Excellence (CoRE’s) van IMDI – Quantivision.

Winnaars SpinAward 2018

Werkbijeenkomst Big Data en Gezondheid

De Hartstichting, NWO, ZonMw, de Topsector LSH en het Netherlands eScience Center bundelen hun krachten en ontwikkelen samen een publiek-privaat onderzoeksprogramma onder de paraplu van het Big Data onderzoeksplatform Commit2Data. Voor de voorbereiding van projectvoorstellen wordt een werkbijeenkomst georganiseerd.

De werkbijeenkomst is maandag en dinsdag 2 en 3 juli 2018 (in principe met overnachting).

Inschrijven kan via deze link

Partnership Diabetes Fonds

ZonMw en het Diabetes Fonds combineren de expertises van beide organisaties en creëren samen de subsidiemogelijkheid Diabetes II Doorbraakprojecten.

Bekijk de pagina

Rozemarijn Weijers wint de IMDI-talentprijs voor duurzame zorg

De IMDI-talentprijs wordt elk jaar uitgereikt voor het beste afstudeeronderzoek over een nieuw medisch hulpmiddel. Als masterstudent werktuigbouwkunde en biomedische technologie aan de TU Eindhoven, schreef Rozemarijn een algoritme voor een OCT-sensor, waardoor een oogoperatierobot samen met de oogchirurg beter zicht krijgen in het oog. Het doel is dat oogoperaties hiermee sneller en veiliger worden maar ook om nieuwe ingrepen op microscopisch niveau mogelijk te maken. 

Lees het volledige nieuwsbericht

Actueel

Volg via RSS

25.000 euro voor winnaars Bio Art & Design Award 2018

De biokunstenaars Amanda Baum en Rose Leahy (duo), Yiyun Chen en Ani Liu zijn op vrijdag 25 mei uitgeroepen tot de winnaars van de Bio Art & Design Award 2018 (BAD Award). De jury koos deze kunstenaars en designers uit twaalf teams van samenwerkende internationale kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers. Met de geldprijs van 25.000 euro brengen de winnaars het komende jaar hun biokunstproject tot uitvoer. Voor de uitvoering van elk BAD...

winnaars BAD Award 2018
Nieuws

Eenzaamheid ouderen stabiel

10% van de ouderen in Nederland is eenzaam. Volgens de Nivel participatiemonitor (2008-2016) is dit aantal de afgelopen tien jaar stabiel gebleven.

handen van een oudere vrouw
Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Doe mee aan de MKB Innovatie Top 100

De KvK roept alle innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf op om zich aan te melden voor de 13e MKB Innovatie Top 100: de mooiste innovatie-etalage van Nederland.

Lees meer

Ondernemen in Duitsland

brandenburger tor

Bent u ondernemer en op zoek naar kansen in Duitsland? Kom dan op maandagmiddag 25 juni naar Utrecht en leer meer over de Duitse markt.

Lees meer

Interactieve werkbijeenkomst Big Data en Gezondheid

De Hartstichting, NWO, ZonMw, de Topsector LSH en het Netherlands eScience Center bundelen hun krachten en ontwikkelen samen een publiek-privaat onderzoeksprogramma onder de paraplu van het Big Data onderzoeksplatform Commit2Data. Voor de voorbereiding van projectvoorstellen wordt een werkbijeenkomst georganiseerd.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Wilma van Donselaar

Wilma van Donselaar
Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 54 18
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website