Onderwerpen

Uitgelicht

Implementatielessen uit eHealth-projecten

eHealth Met het Actieplan eHealth versnelt ZonMw de implementatie en daarmee het gebruik van e-health-innovaties in de dagelijkse gezondheidszorg.

Een knelpunt voor veel eHealth toepassingen is de overgang van de pilot-fase naar implementatie en brede toepassing in de dagelijkse gezondheidszorg, waardoor bewezen succesvolle eHealth toepassingen ‘op de plank’ blijven liggen. In deze publicaties leest u de implementatielessen die in de projecten uit het Actieplan eHealth zijn geleerd.

Bekijk de publicatie

Drie biokunstenaars winnen Bio Art & Design Award 2017

De biokunstenaars Xandra van der Eijk met ‘Seasynthesis’, Cheng Guo met  ‘Anon. - An intervention in the Anthropocene’ en Jiwon Woo (USA) met ‘Mother's Hand Taste (Son-mat)’ zijn op vrijdag 19 mei uitgeroepen tot de winnaars van de Bio Art & Design Award 2017 (BAD Award). De jury koos deze biokunstenaars en -designers uit twaalf teams van samenwerkende internationale kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers. Met de geldprijs van 25.000 euro brengen de winnaars het komende jaar hun kunstproject tot uitvoer. Voor de uitvoering van elk BAD Award-project wordt nauw samengewerkt met een Nederlandse onderzoeksinstelling.

Lees het hele nieuwsbericht

BAD Award expositie: Fluid Matter #2

Samenwerkingen tussen kunstenaars en wetenschappers leveren bijzondere creaties op. In de tentoonstelling Fluid Matter, Bio-art & -design in de Oude Hortus is van 16 juni t/m 27 augustus 2017 kunst te zien, ontstaan door samenwerkingen tussen kunstenaars en biowetenschappers. In de kassen van de Oude Hortus is te zien hoe kunstenaars geïnspireerd worden door wetenschappelijk onderzoek en de bijzondere creaties die hieruit voortvloeien.

Adres: Lange Nieuwstraat 106, 3512 PN Utrecht
Telefoon: 030-2538008

Evaluatie en nieuwe subsidieoproep Enabling Technologies Hotels

In 2016 is het programma Enabling Technologies Hotels (ETH) geëvalueerd om de vervolgkoers van het programma te bepalen. In de evaluatie is gekeken naar de realisatie van de programmadoelen in eerder gehonoreerde projecten.
In de nieuwe opzet van de subsidieoproep is de helft van de middelen gereserveerd voor publiek-private hotel projecten en de andere helft voor onderzoekers die gepromoveerd zijn vanaf 2009. De nieuwe subsidieoproep wordt naar verwachting eind april opengesteld.

Nieuwsbericht ETH

Ida Poortinga wint de IMDI Talentprijs

Ida Poortinga is de winnaar van de IMDI Talentprijs 2015-2016. Zij ontwikkelde een softwareapplicatie waarmee handtherapeuten maar ook patiënten zelf eenvoudig een vingerspalk kunnen ontwerpen. Het digitale ontwerp kan worden verzonden naar een bedrijf dat deze orthese met een 3D-printer vervaardigt. De prijs werd uitgereikt door Cathy van Beek.

Quantivision project van Marloes Groot

Marloes Groot vertelt over haar IMDI Quantivision Project waarbij ze een methode heeft ontwikkeld om in 1 minuut, in plaatst van voorheen 16 uur, te kunnen zien welke (hersen)cellen gezond zijn en welke tumorcellen bevatten.

Nabeschouwing Medische Inspiratorprijs

De winnaars van de Medische Inspiratorprijs 2016
De winnaars van de Medische Inspiratorprijs 2016

Op 30 september 2016 was de uitreiking van de Medische Inspirator Prijs 2016 in de Arminiuskerk in Rotterdam.  De 1e prijs voor het meest inspirerende samenwerkingsverband is voor Bloedvergiftigingen bij Darmfalen patiënten. Hieronder zie je de link naar de nabeschouwingsfilm.

Nabeschouwing

Actueel

Volg via RSS

V&VN VZI e-Health scriptieprijsvraag 2017

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland en Verpleegkundige Zorg- en Informatietechnologie (V&VN en VZI) hebben de scriptieprijs uitgeschreven om hiermee de toepassing van e-Health door verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden te stimuleren en om studenten uit te dagen de meerwaarde van deze innovaties te onderzoeken.

Nieuws

Dien nu in voor de IMDI-Talentprijs

De IMDI-Talentprijs is voor het beste afstudeeronderzoek over een nieuw medisch hulpmiddel en/ of een daaraan gekoppelde e-Health-toepassing. Het IMDI-Talentfonds kent hiervoor jaarlijks een vrij te besteden prijs van 1.500 euro toe.

 

Nieuws

HandScan Hemics: pijnloos en objectief onderzoek naar artrose in handen van de patiënt

In Nederland lijden ongeveer 100.000 patiënten aan reumatoïde artritis. De medische onderzoeken worden nu door de reumatoloog handmatig uitgevoerd: de ontstekingen en zwellingen worden beoordeeld door de handen van de patiënten te knijpen en te voelen. Onnodig te zeggen, dat veel patiënten dit ervaren als een terugkerende kwelling. Het medische apparaatbedrijf Hemics biedt nu een nieuwe, ondersteunende, niet-invasieve en snelle methode voor...

Bron: Health~Holland
Nieuws

Genomineerden voor de Medische Inspirator 2017 bekend

De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt en onderzoeker. Een jury van experts en patiënten vertegenwoordigers heeft 3 projecten uit de 21 inzendingen gekozen.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Enabling Technologies Hotels 4th call for projects

Onderwerpen

The call is within the domains of the Topsectors Life Sciences and Health (LSH), Agri & Food and Horticulture & Starting Materials in the following technology areas:

 

  1. Bioinformatics, Computational and Systems Biology
  2. Genomics (incl. Next Generation Sequencing approaches)
  3. Proteomics & Structural Biology
  4. Metabolomics
  5. Bioimaging & Phenotyping (incl. Advanced Microscopy and Medical Imaging)

Onderdeel van programma

Enabling Technologies Hotels

Geplaatst op

1 mei 2017

Deadline

29 augustus 2017,
14.00 uur

Bekijk

Technologie voor duurzame zorg – IMDI 2017

Onderwerpen

  • Deze subsidieoproep is specifiek voor de bestaande IMDI Centres of Research Excellence (CoREs) en is gericht op het verder brengen van reeds in ontwikkeling zijnde technologische innovaties.
  • De projecten betreffen toegepast onderzoek (industrieel onderzoek, experimentele ontwikkeling), waarbij in een experimentele omgeving gevalideerde innovaties, getest worden in een klinische omgeving. Onder innovaties worden zowel producten, procedés of diensten verstaan.
  • De projecten sluiten aan bij de NWA routes Gezondheidsonderzoek, preventie en behandeling, Personalised Medicine, NeurolabNL

Onderdeel van programma

Innovative Medical Devices Initiative (IMDI)

Geplaatst op

29 juni 2017

Deadline

3 oktober 2017,
14.00 uur

Bekijk

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Contact

Wilma van Donselaar

Wilma van Donselaar
Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 54 18
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website