Onderwerpen

Uitgelicht

Industrial Doctorates: zestien promovendi aan de slag in het bedrijfsleven

medische producten

Vanuit het Industrial Doctorate- programma hebben zestien promovendi financiering ontvangen die hun onderzoek zowel bij een kennisinstelling als bedrijf gaan uitvoeren. Van deze zestien projecten vallen er drie binnen het ZonMw domein. Benieuwd om welke projecten het gaat?

Lees verder

Een Take-off project staat in de nieuwste editie van de Mediator!

Tandarts Michiel Allessie vertelt over zijn app Sleep.ai - waarmee iemand kan registreren of ze snurken of tandenknarsen – en de verkoop van zijn bedrijf aan een grote Amerikaanse onderneming. 

Lees het hele mediatorartikel

Dit zijn de genomineerden voor de Medische Inspirator prijs 2018

logo medische inspirator prijs

De genomineerden voor de Medische Inspirator prijs van dit jaar zijn bekend! In het nieuwsbericht leest u welke onderzoeksprojecten strijden om de felbegeerde prijs.

Lees het nieuwsbericht

Crossover call NWO: 14 september open!

logo NWO

Met de Crossover call financiert NWO onderzoek in publiek-private samenwerkingen (PPS) dat is gericht op maatschappelijke uitdagingen, waarbij de onderzoeksthema’s meerdere topsectoren verbinden. De oproep is open voor alle wetenschappelijke disciplines. 

Meer informatie

Subsidieoproep Microplastics & Health: onderzoek naar de gezondheidseffecten

microplastics
Bron: Will Parson - Chesapeake Bay Program

De subsidieoproep Microplastics & Health staat online! In deze oproep worden kortlopende onderzoeksprojecten naar gezondheidseffecten van micro- en nanoplastics gefinancierd. 

Lees verder

Nederland behoudt toppositie op Life Sciences industrie

life sciences

Biotechgrade presenteerde 29 juni in een rapport de cijfers over de Nederlandse Life Sciences markt in 2017. Dit rapport bevestigt de toppositie van Nederland in deze industrie. In 2017 zijn er meer producten geproduceerd en zijn er bijna twee keer zo veel onderzoeken geregistreerd dan het jaar ervoor. 

Lees verder

Meld u aan voor de Innovation Expo 2018!

logo innovation expo 2018

4 oktober vindt een nieuwe editie van de Innovation Expo plaats. Tijdens dit event worden meer dan 150 Nederlandse innovaties aan een breed nationaal en internationaal publiek getoond. Heeft u interesse om hierbij te zijn? Meld u dan snel aan via de website! Hier vindt u ook meer informatie over de dag zelf.

Aanmelden

Partnership Diabetes Fonds

ZonMw en het Diabetes Fonds combineren de expertises van beide organisaties en creëren samen de subsidiemogelijkheid Diabetes II Doorbraakprojecten.

Bekijk de pagina

Actueel

Volg via RSS

Industrial Doctorates: zestien promovendi aan de slag in het bedrijfsleven

NWO financiert via het Industrial Doctorates-programma zestien promovendi die hun onderzoek zowel bij een kennisinstelling als bedrijf gaan uitvoeren. Van de gehonoreerde projecten van de Industrial doctorates, zijn de projecten van Rooijakkers, Lam & Henning binnen het ZonMw domein.

Nieuws

Vijfde bijeenkomst voor strategic public-private partnerships (PPP’s): (inter)nationale subsidiemogelijkheden

De Topsector Life Sciences & Health (LSH) organiseerde op 19 juni de vijfde inspiratie en informatie sessie voor strategische PPP’s in de LSH sector, waaronder IMDI. Tijdens deze driemaandelijkse bijeenkomst ontmoetten LSH stakeholders en vertegenwoordigers van deze PPP’s elkaar en leerde ze meer over de strategische richting, samenwerking en subsidiemogelijkheden.

logo health holland
Elders gezien

Take-off: 4 Life Sciences projecten gehonoreerd

Voor de subsidieoproep vroegefasetrajecten binnen het Take-off programma hebben vier Life Science projecten in de voorjaarsronde financiering ontvangen. Deze vier aanvragen zijn allemaal fase 1 studies – ook wel haalbaarheidsstudies.

Take-off logo
Nieuws

Regio Deals bieden kansen aan eHealth en zorgICT

Het kabinet wil de aanpak van regionale opgaven ondersteunen en heeft hiervoor in het Regeerakkoord geld vrijgemaakt. Regionale partijen kunnen concrete voorstellen doen om een meervoudige opgave in de regio aan te pakken. Het gaat om opgaven van sociale, ecologische of economische aard. En daar behoren ook zorgvragen toe. Publiek-private samenwerking is hierbij van belang.

logo zorginnovatie
Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Microplastics & Health

Onderwerpen

  • What effects do environmental small plastic particles have on epithelial integrity in lung or intestines?
  • Which particles are absorbed and what is their fate and possible effect on the body?
  • What are release kinetics of toxic chemicals from environmental small plastic particles inside the gastrointestinal tract, lungs and/or tissues?
  • How does the immune system deal with environmental small plastic particles? How do relevant plastic bound chemicals and pathogens influence these processes?
  • Which organs are most likely exposed to small plastic particles if and once the particles are absorbed and what are cellular effects in those organs?

Onderdeel van programma

Microplastics & Health

Geplaatst op

27 juni 2018

Deadline

20 september 2018,
14.00 uur

Bekijk

Programma Translationeel Onderzoek 2; Bench to Bedside 2018

Onderwerpen

  • Translationeel Onderzoek
  • Klinische fase I/II studie (of vergelijkbaar)
  • (Nieuwe) geneesmiddelen, behandelingen, diagnostiek, medische hulpmiddelen en lichaamsmaterialen, die kunnen worden ingezet voor preventie en behandeling.
  • Inhoudelijke afbakening wordt bepaald door de deelnemende gezondheidsfondsen: Aidsfonds, Epilepsiefonds, Hartstichting, Hersenstichting, de Maag Lever Darm Stichting (MLDS), Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS), Reumafonds Nederland en de Stichting MS Research.

Onderdeel van programma

Programma Translationeel Onderzoek 2

Geplaatst op

1 juni 2018

Deadline

27 september 2018,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Kick-off meeting Zelfmanagement

Lectoren van Nederlandse hogescholen hebben de handen ineen geslagen rondom het thema zelfmanagement en organiseren op vrijdag 28 september hun eerste kick-off meeting.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Wilma van Donselaar

Wilma van Donselaar
Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 54 18
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website